Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan derbi

Dinamo nakon preokreta pobijedio Rijeku, Soudani zabio škaricama

Dinamo nakon preokreta pobijedio Rijeku, Soudani zabio škaricama
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
28.10.2017. u 17:04

U 14. kolu HNL-a Dinamo je na Maksimiru u velikom derbiju pobijedio Rijeku s 3:1 i potvrdio vodeće mjesto na ljestvici. Iako su gosti poveli pred devet tisuća gledatelja, a modri nešto slabije otvorili susret, momčad Marija Cvitanovića na kraju je zasluženo preokrenula susret i osvojila tri važna boda.

Konzultacije sudaca

Matjaž Kek u ovu utakmicu ušao je s velikim hendikepom, Mišić i Vešović su bili suspendirani, dok su Gavranović i Elez otpali zbog ozljede. No, bez obzira na to, gosti su bolje otvorili susret i već u devetoj minuti poveli. Acosty je zabio gol, a onda su se sudac Pajač i pomoćnici tri minute konzultirali i na kraju odlučili priznati pogodak.

Dinamo - Rijeka, Soudani
1/22

Dinamo u tim trenucima nije dobro izgledao, igrao je sporo i gledatelji su počeli zviždati, ali to kao da ih je probudilo. Sredinom prvog dijela zaigrali su bolje, imali nekoliko prilika, a onda je u 29. minuti Moro natrčao na jednu loptu i sjajnim udarcem izjednačio.

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je Dinamo bio još bolji. Već nakon četiri minute Soudani je zabio vodstvo i to fenomenalnim golom. Nakon kornera Rrahamni je glavom vratio loptu, Alžirac ostao sam i škaricama zatresao mrežu.

I nakon toga modri su nastavili nizati prilike, ali Soudani i Rrahmani su bili neprecizni. S druge strane opasno je iz slobodnog udarca zaprijetio Gorgon, kao i nešto kasnije Pavičić iz igre, ali u oba navrata Livaković je bio koncentriran.

Soudani stigao Zambatu

Da ne bude nekakvih iznenađenja pobrinuo se Soudani. Igrač za velike susrete još je jednom bio junak susreta i pokazao zbog čega mu je nadimak Mr. Derby. Dani Olmo odigrao je važnu ulogu, oteo loptu i sjajno uposlio Soudanija koji smireno zabija svoj drugi gol na današnjoj utakmici. Ovo mu je 13. pogodak koji je zabio Rijeci s čime se izjednačio s legendarnim Slavenom Zambatom.

Dinamo je tako nastavio s dobrim rezultatima ove sezone u HNL-u, uvjerljivo je prvi na tablici. Modri su skupili 34 boda, devet više od Rijeke koja je upisala tri poraza zaredom. No, Matjaž Kek za sada se ne mora brinuti za svoju poziciju. Naime, nakon Osijeka je ponudio mandat na raspolaganje, a predsjednik Mišković dao mu je podršku i rekao da njegova pozicija čak ni ne ovisi o ishodu derbija s Dinamom...

Dinamo - Rijeka 3:1 (Moro 29', Soudani 49', 79' / Acosty 9')

Komentara 61

KR
kruti190
16:15 28.10.2017.

GOOOOOOOLLLLLL!!!! 2:1!!! partija&zadnji komunistički bastion u europi na APARATIMA!!!!

Avatar sizif
sizif
16:46 28.10.2017.

Ja hajdukovac bi bio sretniji da pobijedi Rijeka. Ali ovaj Dinamo je tri klase bolji od ove Rijeke. ..

IN
Ineboimorejeplavo
17:10 28.10.2017.

Bravo modri momci, guštam gledat ove orjunaške komentare, neprocjenjivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije