Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBALIA - DINAMO 0:4 (0:1) Pogocima Bošnjaka, Ćorluke, Modrića i Eduarda modri svladali Vinkovčane

Dinamo preskočio Bosut

nog-diname-txt2.jpg
import
24.10.2005.
u 16:14

VINKOVCI - Sjajno su Dinamovu nogometaši započeli prvenstvenu utrku, sve je bilo u skladu s optimističkim najavama. Visoka 4:0 (1:0) pobjeda nad Cibalijom donijela je mnogo radosti ovome novom Dinamu. Zagrebački su nogometaši nekoliko minuta proslavljali pobjedu s oko 1000 BBB koji su gromko bodrili svoje ljubimce i vodili ih do pobjede u gradu na Bosutu.

Nije bilo lako
Iako visoka pobjeda pokazuje da su modri lako došli do bodova, ipak to nije bilo baš tako prelako, kao što bi se na osnovi gologa rezultata moglo zaključiti. Punih sat vremena, domaćin je znao parirati pojedinačno boljem gostu, pa iako Cibalijini nogometaši nisu ni jednom ugrozili Dinamova vratara Turinu, znalački su zatvarali prilaze svojim vratima. Samo su jednom u tih sat vremena poklekli, no nije bilo pravoga odgovora njihove obrane na Bošnjakov europski pogodak u 27. minuti.

Možda se i ključni trenutak utakmice dogodio u 62 minuti - tada su zbog udaranja suparnika bez lopte igru napustili dinamovac Cesar i Vinkovčanin Mario Andričević. Zagrepčani su se znatno bolje našli u igri s igračem manje na travnjaku, otvorilo se više prostora, a kad se jakim individualcima kao što su Bošnjak, Mitu, Modrić... ponudi prostor, onda je zapravo bilo samo pitanje trenutka kad će stići kazna. Do kraja utakmice, u tih zadnjih pola sata, Dinamo je još triput zatresao mrežu domaćina i posve zasluženo odnio bodove.

- Počeli smo utakmicu vrlo oprezno, malo sam strahovao hoće li nam napad proraditi. Srećom, dobro je završilo, pa iako to još nije ono što bih ja želio, možemo biti zadovoljni uspješnim početkom - govorio je trener modrih Josip Kuže, koji je po izlasku iz svlačionice dočekan burnim pljeskom Dinamovih navijača.

Oprez u igri
U igri modrih, istina, osjetio se taj oprez. Za razliku od Ćirina Hajduka koji je silnom agresijom i furioznim ritmom slomio Osječane u prvih pola sata igre, Kužeov Dinamo igra drukčije: sustavno slama suparnika, ima strpljenja, sve temelji na organizaciji igre i stalnom napadu...

- Ne bih se želio uspoređivati ni s kim, posebno ne sa Splićanima, ali, slažem se da mi sve što radimo, možemo raditi kontinuirano i to je naša velika snaga. Jer, ova momčad ubirat će plodove igre, nećemo čekati da nekog pojedinca krene karta - kaže trener modrih. Bila je to uspješna i obećavajuća Dinamova premijera. Dobre pripremne igre i rezultati okrunjeni su početnim prvenstvenim uspjehom i prvi čin slavonskih gostovanja apsolviran je s osmjehom. Sljdeće subote na redu je Osijek.


Dinamu zaslužena pobjeda

Zoran Ratković:
Dinamo je zasluženo pobijedio iako držim da njegova pobjeda nije trebala biti ovako visoka. Iskreno vjerujem da nismo mogli do pobjede jer smo imali samo jednu prigodu a to je za Dinamo premalo. Ostaje nam druga utakmica na kojoj ćemo tražiti bodove.
Dumitru Mitu:
Dobro smo počeli utakmicu, postigli pogodak nakon nešto manje od pola sata, što nam je olakšalo posao. Mislim da smo čak i igrali bolje s 10 nego s 11 igrača. Dobro smo radili na pripremama i vidi se pomak u našoj igri.
Goran Ljubojević:
Ova utakmica za nas je bila iznimno psihološki važna. Morali smo pobijediti, to nas je kočilo, no od vodećeg pogotka sve je krenulo nabolje. Prošle godine imali smo dosta nesreće i peha, ove vjerujem da će nas to zaobići. Ozračje je u Vinkovcima bilo užareno, nešto slično nas očekuje za tjedan dana u Osijeku.


CIBALIA - DINAMO 0:4

Cibalia
Burcsa 5
Leutar 5.5
A. Andričević 5
Tadić 5
Križanović 5
Barišić 5.5 (od 63. Kerić 5)
Maroslavac 5
(od 66. Pletikosić 5)
Bagarić 5.5
M. Andričević 5
Ratković 5.5
Knežević 5

Dinamo
Turina 6.5
Drpić 6 (od 85. Lučić - )
Ćorluka 7
Cesar 5
Čale 6.5
Mamić 6.5
Chago 6
Modrić 7.5
Mitu 7.5 (od 80. Eduardo 6.5)
Bošnjak 8
Ljubojević 5.5 (od 62. Buljat 5.5)

Strijelci: 0-1 Bošnjak (27, Mitu) 0-2 Ćorluka (67, Mitu), 0-3 Modrić (77, Mitu), 0-4 Eduardo (89 - 11m)


Mirko Filipović ipak na Cibalijinoj klupi

Iako je rekao da će preskočiti ovu utakmicu, Mirko Filipović, poznatiji kao borac u ultimate fightu, ipak je sjeo na vinkovačku klupu. Član Cibalijine uprave Antun Čilić, ovako je to prokomentirao: - Filipovića obično uvodimo u igru zadnjih desetak minuta kad gubimo. Dodajmo da Vinkovčani imaju dosta problema s vratarima nakon što je mladi reprezentativac Vranjić otišao u Varteks. Tako je protiv Dinama na vratima bio omaleni Davor Burcsa, koji u neugodnom sjećanju ima zagrebačku momčad. Naime, prije dvije sezone branio je za Osijek u Maksimiru i progutao šest komada! Tu utakmicu pamtimo po jakome pljusku, a bila je to i najbolja partija Nike Kranjčara u modrome dresu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije