Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne sluti na dobro

Dinamo opet prijavljen, evo kako bi ga UEFA mogla žestoko kazniti

Dinamovi navijači
Foto: Marko Lukunić/Sanjin Strukić/Slavko Midžor/PIXSELL
1/19
08.03.2019.
u 22:24

Dinamo je zbog razisma već morao protiv Spartaka iz Trnave zatvoriti sjevernu tribinu stadiona

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) istaknula je na svojim stranicama da su otvorena četiri disciplinska postupka protiv Dinama zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Benfice.

Maksimirski će se klub naći na udaru zbog paljenja pirotehničkih sredstava, bacanja predmeta na travnjak, neprohodnih prolaza, ali i razisma!

>> Pogledajte što je rekao Dani Olmo nakon pobjede protiv Benfice. Otkrio je i zanimljivosti o reprezentaciji

UEFA na svojim stranicama ne precizira o kakve je to rasističke ispade zabilježio delegat utakmice, ali budući da predviđene kazne mogu doista biti drastične, u Maksimiru će sigurno drhati do 28. ožujka kada će se nadležna UEFA-ina tijela očitovati o slučaju.

Primjera radi, UEFA je nedavno slučaj otvorila i protiv londonskog Chelseaja, sporno je bilo antisemitsko navijanje na utakmici protiv mađarskog MOL Vidija u europskoj ligi, a jedna je od opcija bila zatvaranje dijela Stamford Bridgea na sljedećoj europskoj utakmici.

Engleski se klub u međuvremenu ipak uspio izvući, ali pitanje je hoće li i maksimirski, odnosno, kako će ga UEFA kazniti budući da je 'ponavljač'.

Podsjetimo, Dinamo je zbog razisma već morao protiv Spartaka iz Trnave zatvoriti sjevernu tribinu stadiona, pa grozno zvuči mogućnost da će UEFA Modrima naložiti zatvaranje stadiona baš kao što je to svojedobno naložila nizu klubova, Atleticu, Legiji, Steaui...

Komentara 46

TO
Torpor
22:47 08.03.2019.

Jel to opet onaj trofazni iz Rijeke prijavljuje fatamorgane?

DU
Deleted user
22:45 08.03.2019.

Domaći UDB-aši sve zorno bilježe. UEFA vecinu navijackih transparenata na nasim stadionima ne dovodi u vezu s nacizmom ili ne dao Bog fasizmom. Al tu su domaći,da im stvar pojasne,dovedu u kontekst,nadju neprijatelja,ako treba i da ga izmisle..Ovako su nekad "notirali" tko je bio na misi,sto se prica u gostijonici,tko je krstio dite,citao emigantski tisak,pivao pisme,prica i mislija protiv "sistema i partije". Olos je prizivija,i danas im je Dinamo trn u oku,smeta im sve hrvatsko pa i sama Hrvatska.

Avatar Reconquista
Reconquista
22:52 08.03.2019.

Stevanović iz Rijeke dejstvuje i lažno optužuje hrvatske navijače. Peta kolona je među nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije