Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNA UTAKMICA

Vlak: Oni su već u tunelu bili preplašeni, a onda je Jurić zaurlao: Ajmoooo! Bili su gotovi već onda

Dinamo - Partizan
Foto: Robert Belosevic/PIXSELL
1/7
30.07.2022.
u 14:18

Na današnji dan prije 25 godina Dinamo je deklasirao Partizan na Maksimiru i poslao ih kući s pet golova u mreži.

Dinamo je na današnji dan prije 25 godina upisao jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Te 1997. na Maksimiru je pao Partizan s ogromnih 5:0.

U drugom susretu prvog pretkola Lige prvaka na Maksimir je stigao Partizan. Bio je to prvi okršaj hrvatskog i srpskog kluba nakon završetka Domovinskog rata, a Partizan je s njega ispraćen s mrežom napunjenom do vrha.

Prvi je susret odigran u Beogradu, a plavi su imali mnogo promašaja i na kraju izgubili 1:0.

- Još smo si u Beogradu u svlačionici nakon utakmice dali ruke i rekli: 'sredit ćemo ih u Zagrebu' - rekao je proslavljeni vratar Dinama Dražen Ladić.

Marijan Vlak, tadašnji trener Dinama jednom je prilikom o utakmici u Maksimiru rekao:

- U tunelu prije utakmice stojimo mi i igrači Partizana. Oni su već bili preplašeni, blijedi kao krpa, jer su na zagrijavanju vidjeli kakva je atmosfera na stadionu. Međutim, Jurić je smatrao da nisu dovoljno preplašeni. Odjednom iz čista mira zaurla: Ajmooooooo! A onda se nadoveže onaj ogromni Mark Viduka i zaurla: Aaaaaargh! Takav je neki urlik ispustio, pogledao igrače Partizana, oni su samo spustili pogled prema kopačkama, bili su gotovi već onda. 

- Ili ćemo ih zgaziti ili nas neće biti, svi ćemo, na čelu s Canjugom, bježati iz Zagreba - govorili su igrači Dinama, tadašnje Croatije, uoči uzvrata. I uspjeli su, posve su deklasirali crno-bijele s čak 5:0. Po dva su pogotka zabili Marić i Cvitanović, a jedan Viduka.

Za Dinamo koji je vodio Marijan Vlak tada su igrali: Ladić, Šimić, Jurić, Jurčić, Šarić, Mujčin (od 71' Brlenić), Prosinečki, Krznar, Marić (od 67' Petrović), Viduka (od 75' Tomas) i Cvitanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije