Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI STROJ

Dinamo je ostvario nešto što nije već dvije godine. A jednu scenu valjda više nećemo gledati

Gorica i Dinamo sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/8
13.04.2024.
u 22:27

Jakirović je za ovaj susret napravio veliku formacijsku promjenu. Dinamo je utakmicu započeo u formaciji 3-4-1-2 s Ristovskim, Theophileom i Perkovićem kao trojicom u zadnjoj liniji, što je prvi put ove sezone da je Dinamo započeo utakmicu u takvoj formaciji

Hrvatski prvak Dinamo je prilično bezbolno i rutinirano odradio svoj zadatak u 30. kolu HNL-a. Momčad Sergeja Jakirovića je u Velikoj Gorici svladala domaću Goricu 2:0 i tako potvrdila svoju iznimno dobru formu petom uzastopnom prvenstvenom pobjedom, što je rezultatski niz kakvog Dinamo nije uspio ostvariti nijednom u posljednje dvije sezone, evo do ovog vikenda.

Dinamo s tri braniča

Plavi su tako uoči današnjeg ogleda Istre i Rijeke došli na dva boda zaostatka za liderom prvenstvene ljestvice Rijekom uz isti broj odigranih utakmica. S druge strane, novi strateg Gorice Rajko Vidović je u svojoj trećoj utakmici na klupi Velikogoričana upisao prvi poraz, nakon jedne pobjede i jednog remija u prve dvije utakmice svojeg mandata.

GOLOVE S DVOBOJA NA MAKSIMIRU POGLEDAJTE OVDJE

Jakirović je za ovaj susret napravio veliku formacijsku promjenu. Dinamo je utakmicu započeo u formaciji 3-4-1-2 s Ristovskim, Theophileom i Perkovićem kao trojicom u zadnjoj liniji, što je prvi put ove sezone da je Dinamo započeo utakmicu u takvoj formaciji s tri igrača otraga. Očita je ideja bila dodatno povećati broj igrača koji sudjeluju u završnici i od početka što više napasti Goricu. Tako je Dinamo i krenuo u susret, ritmično, napadački i proaktivno, što se plavima isplatilo već u 13 minuti dvoboja kad su došli do vodstva. Danas iznimno raspoloženi Martin Baturina je dohvatio jednu ničiju loptu otprilike na centru, uočio trk Sandra Kulenovića iza leđa obrane Gorice i fantastično ga proigrao, Kulenović je istrčao u čistu jedan na jedan šansu protiv Ivana Banića i zabio svoj peti ligaški gol ove sezone, te deveti računajući sva natjecanja. To je za Kulenovića peti pogodak u proteklih mjesec i pol dana otkako dobiva sve veću minutažu.

Gorica i Dinamo sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
1/26

Favorit je nastavio utakmicu dominantno i s više prilika, većinom ih je stvarao Baturina, a šutevima najčešće završavali Vidović i Kulenović. S druge strane, Gorica je svoju jedinu pravu priliku imala u 26. minuti susreta kad je nakon velike greške Josipa Mišića u čistu priliku došao Gabriel Rukavina, igrač Dinama na posudbi u Gorici, koji je bio jedan na jedan s Ivanom Nevistićem, ali Dinamov vratar je izišao kao pobjednik. To je bio jedini trenutak u susretu u kojem je Dinamo strepio, osim toga je gostujuća momčad bila ta koja je stvarala sve opasnosti, o čemu najbolje govori statistika udaraca (20:6) te udaraca u okvir (7:1). Što se Dinamovih šansi tiče, najviše vrijedi izdvojiti 68. minutu susreta kad je Petar Sučić za Kulenovića servirao šansu s pet-šest metara ispred praznog gola, a Sandro je to nekako uspio promašiti. No, ako je zbog minimalnih 1:0 i bilo ikakve sumnje i strepnje, Dinamo je sve riješio u 88. minuti kad je udarac s ruba kaznenog prostora (uz pomoć bloka Gorice) u mrežu za 2:0 poslao Marko Bulat.

- Čestitam dečkima na jako dobroj utakmici. Od prve minute smo pokazali da smo energični, da je pristup dobar i tražili smo brzi gol, koji smo i zabili. U ovoj formaciji imamo više fluidnosti, više kombiniramo, a imamo i dva napadača, koji pritišću zadnju liniju. Kad igramo s dva napadača Bruno ima više slobode, može se više spuštati u međuprostore i biti kreativan. Kompatibilan je s oba naša napadača tako da nam to odgovara - rekao je Jakirović nakon utakmice, a njegov suparnik, ali i kum, Rajko Vidović je poručio:

- Vidjelo se koliku Dinamo ima širinu. Odradili su dobru utakmicu, napravili više šanse, a mi smo, po meni, dobro parirali. Malo me ljuti što smo poklonili prvi gol, bio je jeftin. Ali Dinamo je napravio više i zasuženo pobijedio.

Ademi ušao među deset

Od ostalih događanja na susretu vrijedi istaknuti da je Arijan Ademi ulaskom s klupe u ovoj utakmici ušao u top 10 društvo igrača po broju nastupa u HNL-u svojim 311. utakmicom u prvom razredu hrvatskog nogometa. Nažalost, treba spomenuti i jedan ružni trenutak. Bad Blue Boysi su u 74. minuti susreta bacili vatromet u teren Gorice koji je zamalo ozlijedio vratara domaćih Banića te je na neko vrijeme utakmica bila prekinuta. Nadamo se da takve situacije više nećemo gledati, da se s time stane prije nego što se netko uistinu ozlijedi.

Ključne riječi

Komentara 1

EJ
ejStef
11:36 14.04.2024.

Dinamo je odigrao dobro, taman toliko da pobijedi. Gorica nema previše kvalitetnu ekipu, to se vidjelo po tome jer je trener Gorice postavio dobru protuigru, ali igrači nisu uspjeli poentirati. Na utakmici se vidjelo da DInamo ima problem s iznošenjem lopte sa svoje polovice, Gorica je dobro radila pritisak, a kasnije sa zgusnutom obranom u 16 blokirala je DInamove pokušaje... Reklo bi se da je trener dobro pročitao Jakirovića, no da je precijenio sposobnosti svojih igrača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije