Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gladijatorove emocije

Nokauter Delija u suzama: "Ovo je pobjeda za mog nedavno preminulog prijatelja"

13.08.2022.
u 22:13

U polufinalnoj borbi Delija je, prekidom u prvoj rundi, pobijedio 203 cm visokog Ferreiru. A zahvaljujući sjajnoj taktici koju su pripremili Cro Cop i Stipe Drviš, sudac u kavezu je pred tornadovskim naletom "Hodajuće nevolje " Brazilca spašavao od ozbiljnijih posljedica

Drugu godinu zaredom Ante Delija borit će se za teškaškog prvaka američke PFL organizacije. Za priliku da osvoji prvu nagradu od milijun dolara, 32-godišnji Dubrovčanin ovaj put se izborio u Cardiffu i to tako što je u polufinalnoj borbi tehničkim nokautom pobijedio pomalo favoriziranog Brazilca Renana Ferreiru.

A ovaj brazilski dvometraš (203 cm), koji je imao veliku prednost u dužim ekstremitetima, uopće nije došao u priliku da svoje duge noge i ruke iskoristi. Premda ga je, već u prvom srazu, pogodio u glavu i raskrvario, to Deliju nije smelo da krene u realizaciju dobro pripremljene taktike. A ona je podrazumijevala skraćivanje distance, klinč uz žicu i pokušaje rušenja. A nakon što mu je rušenje i uspjelo, Ante protivniku nije dozvolio da ustane. Štoviše, u parteru ga je postojano napadao da bi ga na kraju "isčekićao" do mjere da je sudac u kavezu Marc Goddard procijenio da je vrijeme za Brazilca, koji se više nije branio osim sa rukama na licu, spašava od daljnjih patnji a možda i ozbiljnijih ozljeda.

- Ključni ljudi iz mog kuta, Cro Cop i Stipe Drviš, složili su taktiku koju sam ja, eto, uspješno realizirao. Ideja je bila skratiti distancu, insistirati na klinču. Stipe mi je kazao da pratim njegove ruke i na to sam bio koncentriran a Cro Cop mi je pomogao pri zagrijavanju. Zapravo, radio sam s njim klasično hrvačko zagrijavanje i to mi je pomoglo jer kada se s Mirkom hrvački zagrijavaš onda ti je protivnik mala beba. Osjetio sam da sam snažniji, osjećao sam se jako dobro i rekao sam sebi "sad ili nikad".

Nakon ovogodišnje polufinalne pobjede bio je znatno emotivniji nego nakon lanjskog ulaska u finale. Nakon sučeva prekida suze su odmah krenule i dugo ih nije mogao zaustaviti pa tako ni u zagrljaju svojih dubrovačkih navijača.

- Iza mene je teško razdoblje. Izgubio sam nedavno, u jeku priprema za ovaj meč, prijatelja Maru Peraka, čovjeka s kojim sam počeo trenirati i zato sam ovu pobjedu posvetio njemu. On će mi uvijek biti u mislima.

Tako će se 25. studenog "Hodajuća nevolja" (to je Antin borilački nadimak) boriti za laskavi naslov i vrlo unosnu nagradu od milijun dolara. A tom prigodom protivnik će mu biti Brazilac Matheus Scheffel koji je u drugom polufinalu, prekidom u trećoj rundi, pobijedio američkog hrvačkog specijalista Juana Adamsa.

S obzirom da je svog finalnoj suparnika nokautirao udarcem šakom u prvoj ovogodišnjoj borbi, Hrvat će zacijelo biti favorit no to je uloga koja protiv odlična udarača (trostrukog brazilskog prvaka u tajlandskom boksu) može biti i svojevrsna zamka. No, nema sumnje da će ga na to upozoravati i njegovi treneri, MMA legendda Mirko Cro Cop Filipović i bivši svjetski boksački prvak u poluteškoj Stipe Drviš.

- U svakoj borbi se svašta može dogoditi pa tako i u toj finalnoj, no ja sam bolji od Scheffeal. Vjerujem u sebe i vjerujem da mu stilski ne odgovaram i da ću ga pobijediti. Sad ću se odmoriti 10-15 dana i nakon toga ću krenuti s pripremama za finale - javio nam se Delija iz svlačionice cardiffske dvorane Metropoint Area prije no što će sa Cro Copom, Stipom Drvišem i svojim vjernim navijačima otići slaviti veliku pobjedu.


 

 

Komentara 3

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
00:27 14.08.2022.

ČESTITKE ANTE 💪💪💪🇭🇷🇭🇷🇭🇷

DM
drazen.muhvic
07:49 14.08.2022.

Ono kada si Delija, a ime ti je Ante...

Avatar Behemot
Behemot
03:11 14.08.2022.

Ojoj, preminuo Maro Perak. Baš je bio lik na svom mjestu, više od borca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije