Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER ASTON VILLE

Dean Smith: Kalinić je trenutačno najbolji hrvatski vratar

Lovre Kalinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
22.12.2018.
u 16:15

– Oduševljeni smo što smo potpisali ugovor s vratarom takvog iskustva i takve kvalitete. Lovre je izvanredan vratar i radujemo se što će nam se pridružiti početkom siječnja.

Bilo je pitanje vremena kada će Lovre Kalinić otići u Aston Villu... I otišao je. Naime, prije dvije godine klub iz Birminghama htio ga je dovesti iz Hajduka, dogovorio se s njim o svemu, no proces je stao zbog radne dozvole. Lovre nije imao dovoljan postotak nastupa za reprezentaciju pa nije otišao na Otok. Sada su stvari malo drukčije, oko vrata ima i srebro sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Kalinić je pravo rješenje

S obzirom na to da trenutačni vratar Aston Ville Orjan Nyland nije u najboljoj formi, klub je odlučio pronaći novo rješenje. Kalinića će dovesti u siječanjskom prijelaznom roku, a ugovor je potpisao do 2023. godine. Takvim razvojem događaja zadovoljan je i trener Ville.

– Oduševljeni smo što smo potpisali ugovor s vratarom takvog iskustva i takve kvalitete. Lovre je izvanredan vratar i radujemo se što će nam se pridružiti početkom siječnja. On je trenutačno najbolji hrvatski vratar i pratimo ga već neko vrijeme. Mislim da će nam donijeti puno dobrih stvari. Sviđaju mi se njegova visina i osobnost. Mislim da će se odmah uklopiti u momčad – rekao je trener Dean Smith.

Odšteta za Kalinića je sedam milijuna eura i taj je novac dobro uložen, smatraju u klubu. Bit će on veliko pojačanje za Villu, koja iza sebe ima lijepu povijest.

Klub iz Birminghama bivši je prvak Europe. Naime, 1982. godine u finalu Kupa prvaka svladao je Bayern.

No, dani te stare slave su prošli. Aston Villa trenutačno igra u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa, i u njemu je osma, s 33 boda, a vodeći Leeds ima 45 bodova.

Najveću borbu nogometaši Aston Ville vodit će za šesto mjesto na prvenstvenoj ljestvici koje vodi u doigravanje za Premijernu ligu, a zasad tri boda zaostaju za tom pozicijom.

Ambicije veće od Genta

I dok će Kalinić s Villom pokušati doći do mjesta koje vodi u najjaču nogometnu ligu svijeta, Gent iz kojeg odlazi morat će se snalaziti bez njega. Ove sezone igra ispod svoje razine. U prvenstvu je tek šesti, a to očito ne zadovoljava hrvatskog reprezentativnog vratara pa je iskoristio priliku da napusti Belgiju.

Kalinić je prvi vratarski angažman imao u Hajduku u kojemu je bio od 2009. do 2017., a u tom razdoblju bio je i na posudbi u sinjskom Junaku, Novalji i Karlovcu, a prošle godine otišao je u Gent. Karijeru će nastaviti u Engleskoj. 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
17:02 22.12.2018.

Sretno Lovre! Nagodinu u Premiership!

JE
jejeee
03:47 23.12.2018.

kao najbolji😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije