Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sport nedjeljom

Dario Šimić: Nakon SP-a treba početi rješavati probleme

Dario Šimić
Foto: Screenshot
1/2
11.06.2018.
u 07:00

- Nikada obrana nije bila samo dva ili tri igrača. Naša obrana je na svjetskoj razini, uz vratara koji mora biti na vrhunskoj razini.

U zadnjoj emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji, urednika i voditelja Ante Breke, gostovao je i Dario Šimić. Bivši vatreni osvrnuo se na brojne aktualne teme. Prisjetio se francuske bronce 1998. godine, a o Dalićevoj reprezentaciji je kazao: 

- Dobro je što smo imali jake protivnike, da se ne opustimo. Imamo odlične i iskusne igrače. Zlatko Dalić je preuzeo reprezentaciju u najtežem trenutku. Pokazao je karakter, ali to nije dovoljno. Postoje neka pitanja, kada govorimo o momčadi, koja on mora riješiti... Bit će to njegov doktorat.

O zadnjoj lini je kazao:

- Nikada obrana nije bila samo dva ili tri igrača. Naša obrana je na svjetskoj razini, uz vratara koji mora biti na vrhunskoj razini. Trebat će nam svih 16-17 igrača ako želimo napraviti veliki rezultat... Važno je spustiti ego maksimalno.  

Usporedba s generacijom 1998.?

- Teško je to uspoređivati. Imali smo puno bolju atmosferu, prvi put smo bili na SP-u. Bili su to veliki mangupi s osobnošću. U toj momčadi imali ste sedam-osam kapetana...

Problem lijevog braniča?

- Strinić i Pivarić igraju u odličnim klubovima. Ne možemo imati Luku Modrića na svakoj poziciji. Borna Barišić je odlična varijanta. Kada sam bio u Palermu, htio sam ga dovesti... 

Stanje u hrvatskom nogometu?

- Žao mi je da zadnjih šest-sedam godina pričamo o tome tko je kriv ili o optužnicama, a ne pričamo o nogometašima ili o stadionima ili razvoju lige... Ne treba uoči SP-a pričati o problemima. Treba podržati dečke i savez uoči velikog natjecanja, da naprave što bolji rezultat. Nakon SP-a treba rješavati probleme nezadovoljstva, posebice na relaciji sjevera i juga. O tome je li netko kriv, treba rješavati država. Za sport se treba raditi puno više... 

Komentara 10

SE
senior
08:45 11.06.2018.

Dario zna o obrani sve, cijeli igrački staž čuvao je klupu za rezervne igrače još mu nisu nestali žuljevi na dupetu od sjedenja.

KA
kajinx
17:29 11.06.2018.

Šimić je stručnjak za sve, pogotovo nogomet. Jedino on može spasiti Hajduk. Dajte mu ga.

SS
sokac sa drave
17:04 11.06.2018.

Ti sigurno mislis na mocvaru i lopove koji su unistili i opljackali Hajduk ponos vaseg nikada ne prezaljenog druga TITA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije