Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA LETARGIJA

Cipar i Malta pravodobna su upozorenja uoči Europskog prvenstva

Hrvatska i Malta sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Slavko Midzor/PIXSELL
30.03.2021.
u 23:21

Europsko prvenstvo je za dva mjeseca i do tada se reprezentacija mora trgnuti iz opasne letargije u kojoj se nalazi posljednjih pola godine.

Na arhaičan imidž vatrenih, sa šestoricom bradatih igrača u prvih 11, nadovezala se još jedna njihova arhaična izvedba koju će opet na kraju zamaskirati konačan rezultat. Malo tko će, naime, zapamtiti kako svjetski doprvak, predvođen igračima koji su osvojili svjetsko srebro, Livakovićem, Vidom, Badeljem i Kovačićem, cijelo jedno poluvrijeme nije uspio ozbiljno ugroziti 176. reprezentaciju sa svjetske rang-liste.

To je, na žalost, još jedan podsjetnik na ono što nas uskoro čeka, razdoblje koje se neumitno približava, a u kojemu se nećemo moći oslanjati na Modrićevo lucidnost i liderstvo. Tako je Dalić, čiji je nogomet pročitana knjiga i ne nudi ništa inventivno i originalno, u trenucima bespomoćnosti i beznađa, bio prisiljen posegnuti za Modrićem i Perišićem kako bi razbio pretvrdi malteški bunker. Tek njihovim ulaskom ubrizgana nam je standardna injekcija živahnosti i majstorstva, Maltežani su završili na koljenima, a Dalić napustio Rujevicu preplavljen olakšanjem.

Junak ove monotone predstave ipak je bio Ivan Perišić, čija je kriza u dresu reprezentacije napokon okončana. Perišić je otključao bravu Malte, potom i asistirao Brekalu za treći pogodak, čime je zasjenio učinak svih ostalih aktera. Ti su Ivanovi bljeskovi jedino što je sinoć na Rujevici istinski vrijedilo.

Izbornik je naravno svjestan slabosti koje manifestira naša reprezentacija, ali pomalo brine što ta njegova osviještenost traje još od prošle godine, a značajnih pomaka u prezentacijama nacionalne momčadi objektivno nema. Perišić je dugo spavao, sada je pomalo usnuo Vlašić, Kovačić bljesne tek povremeno, kao i Pašalić i Brekalo..., ali sve je to daleko ispod onih standarda koje su Dalić i njegovi izabranici postavili u Rusiji.

Europsko prvenstvo je za dva mjeseca i do tada se reprezentacija mora trgnuti iz opasne letargije u kojoj se nalazi posljednjih pola godine. Cipar i Malta bili su pravodobna upozorenja.

Komentara 8

DU
Deleted user
08:19 31.03.2021.

E moj Daliću. Pa zar je problem protiv Malte i Cipra problem igrat s 2 centarfora u isto vrijeme? Pa kak ne kužiš da nemožeš igrat protiv bunkera s 3 krila. Nije mi jasno da samo kružimo i kružimo i pitamo se nakraju zašto lopta ide toliko po strani. Hrvatska mora igrati više okomito. Problem Dalića je što osim Petkovića i Budimira nije našao špice! Petković je ozlijeđen, a Kramarić nije špica. Perišić, Brekalo, Oršić, Rebić sve su to krila, A de se riješiš nekoliko rezervnih igraća koji nisu za repku i nađeš više zamjenu za Barišića, rezervnog stopera i treću špicu? A šta je s rezervnim golmanom. Po čemu je Kalinić ispred Nevistića i Ivušića? Pa euro ti je za dva mjeseca a ti nemaš uigranu momčad. Podrška Daliću ali daj se malo uozbilji, skini par kila i primi se posla! I nemoj više gurat igrače rezervne igrače koji ne igraju !

GU
General_U
23:42 30.03.2021.

Loše prvo poluvrime čim je Dalić napravio izmjene zna sam da će dobro završit bravo Daliću bravo momci.

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
00:57 31.03.2021.

Eto bez luke i Perisica smo u rangu Malte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije