Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA JE ODLUKA

Dalić vratio Perišića u reprezentaciju! Izbornik objavio popis, među vatrenima i nova imena

Zagreb: Zlatko Dalić i Lovro Majer na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Armenije
Luka Stanzl/PIXSELL
04.03.2024.
u 12:49

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije objavio je popis igrača za nadolazeći turnir u Abu Dhabiju

Hrvatska nogometna reprezentacija za dva tjedna ponovno će se okupiti u Zagrebu, odakle će krenuti prema Abu Dhabiju na prijateljski turnir na kojem će se najprije sučeliti s Tunisom 22. ožujka. Ovisno o ishodu te utakmice, vatreni će 25. ožujka igrati za treće mjesto ili dan kasnije u finalu protiv boljeg iz utakmice Egipat - Novi Zeland. 

Dalić je na popis uvrstio nešto više imena nego što će to moći napraviti kada bude sastavljao popis za Euro. U Njemačku će smjeti povesti 23 igrača, a sada ih je prozvao 25, uz još šest imena na pretpozivu. 

Evo novog popisa hrvatske nogometne reprezentacije:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Martin Baturina

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Luka Sučić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Niko Kristian Sigur

Dakle, na popisu je i Ivan Perišić koji se još uvijek oporavlja od teške ozljede koljena koju je jesenas zadobio na treningu Tottenhama. Dalić ga je pozvao kako bi bio s reprezentacijom, boravak u kampu vatrenih dobro će mu doći uoči Eura na kojem bi trebao ponovno biti onaj stari.

Tu su četiri vratara, pozvan je i Dominik Kotarski kojeg ćemo u četvrtak vidjeti na Maksimiru u dresu grčkog PAOK-a. Obrambeni red nije se mijenjao od zadnjeg popisa u studenom. U sredini terena priliku je ponovno dobio Nikola Vlašić, a nema Luke Sučića i Nikole More koji su ovoga puta na pretpozivu, kao i Barišić, Ćaleta-Car, Rijekin Pašalić te Hajdukov Sigur. Naprijed je promjena samo spomenuti dodatak Perišića.

Hrvatska je svoj zadnji susret igrala u studenom prošle godine kada je kroz oglede s Latvijom i Armenijom izborila nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Provjera u Abu Dhabiju bit će idealna za svojevrsni team building, da se vidi u kakvom su stanju reprezentativci pred ulazak u završnicu klupske sezone.

Komentara 7

DU
Deleted user
13:06 04.03.2024.

Dalić je legenda! I neprikosnoveni vođa ove repke. I ja bih Perišića pozvao u repku..I sa jednom nogom. Taj čovjek je nešto posebno... zaslužuje....kao da je moje dijete... (inače navijam za Dinamo)

Avatar Castro
Castro
13:03 04.03.2024.

Nema se ovdje sto puno oduzeti ili dodati..to je otprilike to. Drago mi je da se mladi polako nalaze na spisku, to je dodatni motiv da jos vise ulazu u sebe. Bitno je da svi budu zdravi. Sretno.

MA
Maui
13:11 04.03.2024.

Hvala Bogu da je na popisu opet Nikola Vlašić. Sada ćemo sigurno uzeti europsko, svjetsko i galaktičko prvenstvo. Nikad taj antitalent ne bi igrao na Zapadu da mu Jurić nije trener. Kakva prevara od kvaziigrača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije