Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST VATRENIH

Dalić se za njega osobno založio: Pogledajte kako hrvatski wunderkind zabija u Njemačkoj

Karlsruher SC - SpVgg Greuther Fürth
Uli Deck/DPA
02.03.2024.
u 23:42

Matanović je sada već na okruglih 10 pogodaka u njemačkoj 'Cvajti', a tek za mjesec dana napunit će 21 godinu

Mladi, 20-godišnji hrvatski napadač Igor Matanović ne prestaje oduševljavati poklonike nogometa u Njemačkoj. Hrvatski U-21 reprezentativac ovoga je vikenda zabio dva pogotka na utakmici njegova Karlsruhea protiv Greuther Fürtha koju su pobijedili s 4:0. Matanović je zabio za 1:0 u 42. minuti i za 2:0 u 78. minuti. Pobjedu domaćih potvrdio je Schleusener u 86. i 90. minuti. 

Matanovića je hrvatska nogometna javnost pobliže mogla upoznati prošlog ljeta. On je inače rođen u Hamburgu, a trenutno je pod ugovorom s Eintrachtom iz Frankfurta. Na posudbi u Karlsruheu je do kraja tekuće sezone, nakon čega će odraditi još dvije godine ugovora, koliko mu preostaje u Eintrachtu. Iako, možda ovog ljeta dođe do transfera.

PRVI MATANOVIĆEV GOL POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI MATANOVIĆEV GOL POGLEDAJTE OVDJE 

Nije Matanović bio daleko od dolaska u hrvatski nogomet prošle godine. Htjeli su ga Hajduk i Rijeka koji su ga mogli dobiti na posudbu, no Matanović je odlučio ostati u Njemačkoj pa je prešao u Karlsruhe. Inače, za njega se osobno jako zalagao Zlatko Dalić, a HNS ga je "preoteo" Njemačkoj, za čije je mlađe reprezentacije igrao do svoje 19. godine. Već je upisao i dva nastupa za U-21 reprezentaciju, a pamti se nastup u Danskoj, u rujnu 2022. godine kada je sudjelovao u pobjedi Hrvatske koja ju je odvela na Europsko prvenstvo U-21.

Nakon dobrih predstava ove sezone, nije nemoguće da ga uskoro vidimo i u dresu vatrenih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije