Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Dalić progovorio o sastavu protiv Argentine i otkrio zašto je Ćorluka završio na klupi

Hrvatska Nigerija Kalinjingrad
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
17.06.2018.
u 16:40

- Ćorluka je nama jako bitan igrač i on je bez pogovora prihvatio da ide na klupu. Imam dvije kombinacije što i kako i Ćorluka je u tim kombinacijama. No, svaki igrač mora prihvatiti ono što je najbolje za ekipu.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon jučerašnje pobjede nad Nigerijom (2:0) održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio utakmicu s Argentinom (četvrtak, 20 sati).

- Argentina nije očekivala remi s Islandom i stoga će protiv nas morati ući punom snagom. No, njihovi igrači igraju velike utakmice svaki tjedan i stalno su pod pritiskom tako da to neće utjecati. To će biti šahovska partija iako mi u tu utakmicu ulazimo rasterećeniji nego Argentina - rekao je Dalić.

Hrvatska Nigerija Kalinjingrad
1/18

Osvrnuo se i na najboljeg igrača Argentine.

- Tražit ćemo rješenje za Messija koji je njihov glavni igrač. Neću sputavati naše igrače da pokažu talent i kvaliteta.

Protiv Nigerije smo igrali jako ofenzivno, a Ćorluka je završio na klupi. Kako ćemo igrati u četvrtak?

- Nama je sva koncentracija bila na Nigeriji. Sada imamo tri dana da nađemo najbolju formaciju za Argentinu. Ćorluka je nama jako bitan igrač i on je bez pogovora prihvatio da ide na klupu. Imam dvije kombinacije što i kako i Ćorluka je u tim kombinacijama. No, svaki igrač mora prihvatiti ono što je najbolje za ekipu. Idućih dana ću sa stožerom napraviti analizu i vidjeti što je najbolja opcija.

O navijačima je rekao:

- Pokazali su koliko vole hrvatsku reprezentaciju i koliko im malo treba da odu na put. Dali su nam motiv, igrali smo za njih i sve druge u Hrvatskoj. Moramo biti pokretač jer nitko ne može skupiti ljude kao nogomet. Prva utakmica se gledala u Hrvatskoj po trgovima i daj Bože da se tako nastavi. Razumijem nekoga tko ima nešto protiv, ali reprezentacije nije mjesto da se radi protiv nekoga.

U pripremi utakmice pomoći će mu Ivan Rakitić koji s Messijem igra u Barceloni.

- On će u ova tri dana biti moj pomoćnik jer sigurno puno zna o Messiju. Jako puno razgovaram s igračima i uvijek ću prihvatiti sugestiju. Ivan će mi reći kako Messi ne voli da ga se čuva. A Modrić i Kovačić će mi reći kako su se s Realom pripremali za utakmice protiv Barcelone.

Komentara 26

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
17:24 17.06.2018.

Sindarela, ajde malo ohladi. Svaka utakmica Hrvatske je posvecena Braniteljima, pa onda svim ostalim Hrvatima! A oni koji zbog politike ili pitaj boga cega repki zele sve najgore neka navijaju za reprezentaciju Neretve i Sutjeske ili reprezentaciju ZAVNOHA... Hrvatska iznad svih!

BL
bla3108
17:09 17.06.2018.

tako i treba...mobilizirati Modrica, Rakitica i Kovacica, izvuci sto vise informacija iz njih te omoguciti Messiju jedino da place

PA
pappmisi
09:48 18.06.2018.

Svaka utakmica se poklanja covjeku koji je najzasluzniji za uspon Hrvatskog Nogometa , Zdravko Mamic da nam zivi 100 godina . I hvala mu za sve sto je ucinio za Hrvatski Nogomet !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije