Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grci će provocirati

Dalić o Ladiću: Dao Bog da izbacimo Grčku pa ćemo sve riješiti

07.11.2017.
u 07:30

Liječnici Fiorentine samo su potvrdili ono što se nagovještavalo dan prije – Milan Badelj zbog ozljede mišića propustit će obje utakmice s Grcima

Pred hrvatskom reprezentacijom u četvrtak je prva od dvije utakmice dodatnih kvalifikacija s Grčkom, a izborniku Zlatku Daliću jučer je stigla loša vijest. Liječnici Fiorentine samo su potvrdili ono što se nagovještavalo dan prije – Milan Badelj zbog ozljede mišića propustit će obje utakmice s Grcima.

– Jedino me takve stvari poput Badeljeve ozljede mogu izbaciti iz takta. Milan je specifičan igrač, veznjak koji čuva poziciju, ne ide puno naprijed. I on nam treba, posebice jer bi se mogao baviti Fortounisom koji igra iza napadača. No, ne bude li Badelja, morat ćemo pronaći neko drugo rješenje. Tko će ga zamijeniti? Imamo puno mogućnosti, na svakoj poziciji imamo po dvojicu igrača. A za zadnje vezne konkuriraju Rakitić, Pašalić, Bradarić i Brozović, vidjet ćemo – kaže Dalić.

Oni će se uglavnom braniti

Među spomenutom četvoricom, Rakitić je siguran za prvih 11, a među preostalom trojicom nekako je najlogičnije da prednost dobije Brozović, unatoč tome što je zbog ozljede u posljednjih 35 dana igrao samo 30 minuta u dresu Intera.

– Bio je standardan reprezentativac do ozljede, bio sam kod njega u Italiji i rekao mu da će biti pozvan ako se oporavi. Brozović nam treba, pogotovo sada kada nećemo imati Badelja. Sve već imam u glavi, znam kako ćemo se postaviti. Mogao bih vam izdiktirati i sastav, ali neću jer bih otkrio Grcima naše karte – napominje Dalić.

1/20

Hrvatska će u utakmici s Grčkom istrčati u sličnom sastavu kao na utakmici s Ukrajinom. U napadu će, kao i na početku utakmice u Kijevu, biti Mandžukić, desno krilo bit će Kramarić, lijevo Perišić, a ofenzivni vezni bit će Modrić.

Zadnja dva vezna igrača bit će Rakitić te vjerojatno Brozović, a zadnja linija trebala bi izgledati ovako: Vrsaljko desni bek, Strinić lijevi, stoperski par činit će Lovren i Vida, a na vratima će, naravno, biti Subašić.

Izbornik je već do pojedinosti proučio igru Grka, gledao je nekoliko njihovih utakmica.

– Za Grčku u prvoj utakmici neće zbog kazne igrati glavni stoper Manolas, a zamijenit će ga Papadopoulos. Neće igrati ni kapetan AEK-a Mantolas. Grcima je problem i to što im puno igrača nije igralo za vikend, ali u takvim utakmicama nema izgovora pa to neće biti odlučujuće. Očekujem defenzivnu igru Grčke koja će se u Maksimiru braniti i prije svega težiti tome da ne primi gol. Ne smijemo prihvatiti njihov način igre, moramo biti mirni. Moramo paziti da nas ne isprovociraju, ne smijemo nasjesti na njihova izležavanja i fajt. Grčka reprezentacija teško prima golove, ali ih teško i zabija. Zato ne bismo smjeli juriti i biti nervozni. Ovo u Zagrebu je samo prvo poluvrijeme, i zato moramo biti pametni – rekao je o suparniku Dalić, a neke informacije o Grcima dobio je i od belgijskog izbornika Roberta Martineza.

– Dva puta razgovarao sam s Martinezom, neke su mi stvari sada puno jasnije. Martinez mi je priznao da su njegovi igrači prihvatili grčki stil igre i zato nisu bili dobri. Bili su i isprovocirani, De Bruyne je već u 5. minuti dobio žuti karton zbog provokacija suparničkog braniča. I mi se toga moramo paziti. Grci igraju disciplinirano i pametno, imaju pravi naboj i stalno su s devet igrača iza lopte. Mi ne smijemo srljati, žuriti i težiti krivom načinu igre. I publika mora biti strpljiva, neće nam biti lako probiti grčki bedem.

Nakon “smaka svijeta” i zbog toga prekinute utakmice s Kosovom, izbornik Dalić ovih dana sigurno sluša meteorologa Vakulu i njegove kolege prognostičare, koji kažu da će sve do srijede padati kiša, i to obilno.

O Ladiću nakon Grčke

– Prema najavama, u četvrtak ne bi trebalo biti kiše. Sigurno je da našim reprezentativcima ne bi odgovarao težak, blatnjav teren. Lakše se braniti na takvom travnjaku, kada lopta nema kvalitetan protok. No, bez obzira na stanje travnjaka, nema izlika, nema opravdanja. Moramo otići na Svjetsko prvenstvo. Po kiši, snijegu, vodi ili suncu, kako god, obavit ćemo svoj posao. Uvjeren sam da smo puno kvalitetniji od Grčke, i to ćemo pokazati u 180 minuta igre – poručio je Dalić, koji je otkrio i što se sve promijenilo u njegovu životu otkad je postao izbornik.

– Puno se toga promijenilo. Imao sam mir, neku ležernost, a sada je sve drukčije. No, to je moj posao i to mi je i nedostajalo. Doduše, nisam očekivao baš takav preokret i takav ritam, ali se svemu tome veselim. Ne bojim se posla, rada i izazova, veselim se danima koji su pred nama, optimističan sam i vjerujem u to što svi zajedno radimo. Meni je izbornički posao ugoda i zadovoljstvo, spreman sam na sve, ne bježim od izazova i odgovornosti.

Na kraju je odgovorio i kakav je status Dražena Ladića kao njegova mogućeg pomoćnika.

– Iznio sam sto puta svoj stav o Ladiću, no sada me zanima samo Grčka. Neću se zamarati drugim stvarima niti je to sada tema. Dao Bog da izbacimo Grčku pa ćemo sve riješiti – zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Komentara 11

JO
jovanovic
11:21 07.11.2017.

gledao sam Brozovica protiv Torina,patnja ziva.. Al ako nema alternative ok

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
15:00 07.11.2017.

Daliću da ne uvrijediš yugiće moraš se držati bravara, njegov sprovod uzeti kao taktiku protiv grka koji će uz pomoć Zeusa tražiti prihvatljiv poraz.

PR
propalismoFranjoskroz
09:42 07.11.2017.

Bog igra ili??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije