Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAĆI ĆE MU U SUSRET

Dalić je imao posebnu molbu uoči početka priprema za Euro, ono što je tražio bit će ispoštovano

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija na treningu uoči odlaska u Kairo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
24.05.2024.
u 17:43

Izbornik i njegovi suradnici ne žele da se dogodi kakva ozljeda zbog koje bi se u pitanje doveo nečiji nastup na Euru

Hrvatska nogometna reprezentacija ove će se nedjelje oko podneva okupiti u Zagrebu na početku priprema za nadolazeći Euro u Njemačkoj. Ukupno 12 igrača odazvat će se izborniku Zlatku Daliću, prema preliminarnim planovima, a ostali će se priključivati kroz sljedeći tjedan. Zadnji bi trebali stići Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mario Pašalić koji još imaju utakmice i početkom lipnja. Modrića čeka finale Lige prvaka 1. lipnja, dan kasnije Pašalićeva Atalanta igra zadnje kolo Serie A s Fiorentinom, a Brozovićev Al Nassr 31. svibnja igra finale saudijskog Kupa protiv Al Hilala.

Kako god, Dalić će u nedjelju u 11 sati imati press-konferenciju u Zagrebu, negdje iza podneva momčad bi se trebala okupiti te u ranim popodnevnim satima krenuti autobusom za Rijeku, gdje će joj biti baza za pripreme. Reprezentativci će odsjesti u Hiltonu na riječkoj Costabelli, a 3. lipnja Hrvatska će na Rujevici igrati prijateljski dvoboj protiv Sjeverne Makedonije. Hrvatsku nakon toga 8. lipnja očekuje zadnja provjera u Lisabonu protiv Portugala, odakle idu u bazni kamp u njemačkom Neuruppinu.

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija na treningu uoči odlaska u Kairo
1/5

Uoči okupljanja u Rijeci, upravo je izbornik Dalić imao posebnu zamolbu, adresiranu za trenera nogometaša Rijeke, Željka Sopića. Dalić je od Sopića tražio da trojicu njegovih reprezentativaca koji igraju u Rijeci, Marka Pjacu, Marca Pašalića i Nediljka Labrovića oslobodi zadnje utakmice u HNL-u koju će Rijeka u nedjelju igrati protiv Slaven Belupa. Sopić je na press-konferenciji uoči utakmice protiv Slavena rekao da će to biti tako.

- U dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, koji je tražio da reprezentativce Labrovića, Pjacu i Pašalića poštedimo, dobili su slobodno i neće konkurirati za ovu utakmicu - rekao je Sopić.

Istu je molbu imao i na Hajduk pa tako Ivan Perišić neće nastupiti u subotu u Zagrebu kontra Lokomotive. Bilo kako bilo, u reprezentaciji se ništa ne želi prepuštati slučaju, Dalić i njegovi suradnici ne žele da se u zadnjem kolu HNL-a, koje više ionako ni o čemu ne odlučuje, dogodi kakva ozljeda zbog koje bi se u pitanje doveo nečiji nastup na Euru.

Komentara 1

Avatar white socks
white socks
22:51 24.05.2024.

Labrović reprezentativac? I Kotarski i Nevjestić su triput bolji, ali što se tiče hajdukovog izbornika, imaju nesreću jer su iz Dinsma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije