Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Veliki uspjeh srpskog nogometa! I Zvezda osigurala proljeće, Nijemci divljali u Beogradu

Autori: Hina, Vecernji list
07.12.2017.
u 22:59

Prema prvim informacijama jedno je dijete pogođeno pirotehničkim sredstvom u glavu

Crvena zvezda izborila je plasman u šesnaestinu finala Europske lige nakon što je Beogradu svladala Köln s 1:0. Zvezdi je za prolazak dalje bio dovoljan i remi, no stigla je do pobjede golom Srnića iz 22. minute.

Utakmicu na Marakani obilježili su i neredi njemačkih navijača. Oni su lomili sjedalice, bakljama gađali navijače Zvezde, a prema prvim informacijama jedno je dijete pogođeno pirotehničkim sredstvom u glavu. Zbog svega je morala intervenirati policija.

1/0

Zvezda je tako kompletirala veliki uspjeh srbijanskog nogometa budući da je ranije prolazak dalje osigurao i Partizan koji je danas u rezultatski nevažnoj utakmici izgubio od kijevskog Dinama s 4:1. Crveno-bijelima ovo je prvo proljeće u Europi nakon 25 godina.

Marseille i Athletic Bilbao prošli dalje

Plasman u 16-inu finala Europske lige izborili su Marseille i Athletic Bilbao

Marseille je u susretu 6. kola I skupine na stadionu Velodrome odigrao 0:0 protiv RB Salzburga što je francuskom klubu bilo dovoljno za prolaz.

Austrijski prvak je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, a OM-u je trebao bod kako bi osvojio drugo mjesto. U drugom susretu Viktorija Guimaraes i Konyaspor su odigrali 1:1. Turci su poveli golom Mehdija Bourabije (15), a izjednačio je Oscar Estupinan (74).

U skupini J Zorja i Atheltic Bilbao su u izravnom susretu odlučivali tko će dalje uz Ostersund. Ukrajincima je trebala pobjeda, a Španjolcima je dosta bio i bod. Na koncu je Athletic slavio 2:0 golovima Aritza Aduriza u 70. minuti i Raula Garcije u 86. minuti.

Kako su u drugom susretu Hertha i Ostersund odigrali 1:1, Athletic je osvojio prvo mjesto u skupini, a Šveđani idu dalje kao drugoplasirani. Ostersund je u 88. minuti imao jedanaesterac za pobjedu i prvo mjesto u skupini, ali je Nouri bio neprecizan.

U susretu koji je odlučivao o pobjedniku skupine L Zenit je na gostovanju pobijedio Real Sociedad 3:1. Gosti su poveli u 35. minuti golom Aleksandra Erohina, izjednačio je Willian Jose u 58. minuti, no šest minuta kasnije Branislav Ivanović je 'škaricama' doveo goste u novo vodstvo. Pobjedu Rusa potvrdio je Paredes u 86. minuti.

Komentara 48

TA
tarzan
23:14 07.12.2017.

Pa da mi slavimo bezvažne pobjede nad Milanom a oni pobjeđuju manje protivnike i tako prezimnjavaju u Europi. Naši klubovi imaju gubitnički mentalitet i presudnim utakmicama u Europi.

NV
NV
23:14 07.12.2017.

Čestitke.

DE
derin
23:40 07.12.2017.

To nisu istine, najuspješniji klub u Europi s ovih prostora je Dinamo, pitajte mamica. Najgora momcad lp i Europa lige, sve gube, sramote, čak su i partizanu pomogli ispavsi od skenderbeu. Rijeka bar skupi 6,7 bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije