Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO JE LI SPREMAN

Ćorluka progovorio o ozljedi: Mogu sam sebi čestitati što sam se vratio

Vedran Ćorluka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
30.05.2018.
u 12:31

Nadam se da će s današnjim danom ozljeda prestati biti tema, rekao je Ćorluka

Vedran Ćorluka tvrdi da je spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

– Ne znam zašto uopće pričamo o tome, toliko puta sam ponovio da nisam ozlijeđen, tako da uopće mi je glupo odgovarati na ta pitanja, svaki dan ili mediji ili... Ovdje u reprezentaciji nema se o čemu pričati osim o mojoj ozljedi, ali mislim da je sve u redu. Nadam se da će s današnjim danom ozljeda prestati biti tema – započeo je Ćorluka, prenosi Goal, pa nastavio:

– Od ožujka do svibnja odigrao sam deset utakmica, nije baš da sam nešto propustio. Mogu sam sebi čestitati što sam se vratio nakon jedne od najtežih ozljeda koje sportaš može imati. Osjećam se odlično i spreman sam za sve napore koji slijede.

Vedran Ćorluka
1/19

– Uvijek je posebno biti u krugu ovih momaka i prijatelja prije velikog natjecanja, stvori se jedna posebna atmosfera. Znamo što to znači i nama i ljudima u Hrvatskoj. S guštom treniramo i pripremamo se za ono što slijedi.

Morao je Ćorluka odgovarati i na pitanje po čemu se razlikuju on, Vida, Lovren i drugi braniči.

– Po prezimenima, haha! Sigurno svatko ima određene kvalitete, netko je malo brži, netko malo jači. Ključno je da trener, koga god da stavi ili povede, neće pogriješiti, a za obranu se ne treba brinuti. Nemam preferencije o tome s kim igrati u paru, u posljednje vrijeme više sam igrao s Vidom, ali reći da ne preferiram igrati s igračem koji je igrao finale Lige prvaka i koji je odigrao možda najbolju sezonu u karijeri bilo bi smiješno.

– Jedvaj je od 17. godine na velikoj sceni, potpisao je za Romu, otišao u Bayer gdje igra na velikom nivou, a o Duji nema smisla govoriti, nije bio ni u Dinamu ni u Hajduku, sve je izborio sam. Došao je ove godine na vidjelo zbog velikih igara u Europskoj ligi. Iznimno mi je drago zbog njega i nadam se da će tako nastaviti i ovo ljeto napraviti korak više.

Otkrio je Čarli i po čemu se Dalić razlikuje od prethodnika.

– Mnogo više radimo s loptom nego što smo radili prije, izbornik inzistira na pas-igri, a nama to odgovara, ne zato što ne volimo trčati nego je mnogo veći gušt kad je lopta uključena u trening i mislim da je to jedina veća promjena u odnosu na ostale izbornike.

Svjetsko prvenstvo sve je bliže.

– Mislim da ćemo se morati prilagoditi suparnicima, ne tako da zbog nekog mijenjamo našu taktiku, ali mnogo više ćemo pričati o tome kad se priključe ostali igrači. Nigerija nam je najbitnija utakmica. Najbolje znam Musu, koji igra u CSKA, s njima neće biti lako.

Prvo ipak slijedi prijateljska utakmica protiv Brazila.

– Igrat ćemo maksimalno, jer protiv takvog protivnika ne možeš drukčije igrati, svaki igrač dat će sve od sebe, a sad hoće li izbornik nešto taktički drukčije postaviti, ovisi o njemu.

Komentara 9

RO
roland
13:47 30.05.2018.

Dalić ne smije ponoviti grešku Slavena Bilića kada je vodio Šimunića koji nije bio maksimalno spreman! Ćorluka nema kontinulitet, daleko je od svoje prave forme, dugo ga nema u kadru i bez njega se mora i može. Zaliječio je ozljedu, ali u vrhunskom sportu nema igranja na staru slavu. Poštujem Ćorlukinu želju da putuje u Rusiju, ali u ovom trenutku nam ovakav nije potreban. Jbg, to je vrhunski sport, nema tu sentimentalnosti

Avatar Oneill
Oneill
13:26 30.05.2018.

Žao mi ga je dobar Dečko ali sa njim stalno Križ ako nije 100 % postoan nema igre.

PR
prajdali100
13:02 30.05.2018.

Ukoliko nisi 100% fit imaćemo velikih problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije