Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Cleveland na korak do konferencijskog finala

Cleveland
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
06.05.2017.
u 13:49

Cavsi bi se mogli plasirati u finale Istoka već u nedjelju kada je na programu četvrta utakmica ovih suparnika koja će se ponovno igrati u Torontu

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Cleveland Cavaliersa poveli su sa 3-0 u pobjedama protiv Toronto Raptorsa u polufinalu doigravanja Istočne konferencije svladavši ih u gostima sa 115:94, te ih još samo jedna pobjeda dijeli od plasmana u konferencijski finale.

Cavsi su do sedme uzastopne pobjede u ovogodišnjem doigravanju, u prvom krugu izbacili su Indiana Pacerse sa 4-0, stigli zahvaljujući sjajnom ulasku u posljednju četvrtinu dvoboja u Torontu. Uoči posljednjih 12 minuta bilo je samo dva razlike (79:77) za Cleveland, a onda su prvaci na krilima svog najboljeg igrača LeBrona Jamesa napravili seriju 20-3 kojom su pet i pol minuta prije isteka vremena stigli do nedostižne prednosti 99:80.

James je predvodio Cavse sa 35 koševa, 8 skokova i 7 asistencija, dok je Kevin Love dodao 16 poena i 13 skokova. Kod Raptorsa, koji su igrali bez svog prvog razigravača Kylea Lowryja, najbolji je bio DeMar DeRozan sa 37 ubačaja, ali niti taj njegov najbolji učinak u karijeri u doigravanju nije bio dovoljan za pobjedu protiv prvaka.

Cavsi bi se mogli plasirati u finale Istoka već u nedjelju kada je na programu četvrta utakmica ovih suparnika koja će se ponovno igrati u Torontu.

San Antonio Spursi poveli su sa 2-1 protiv Houston Rocketsa u polufinalu Zapada zahvaljujući 103-92 pobjedi na gostovanju u trećoj utakmici kojom su nadoknadili domaći poraz iz prvog dvoboja serije. Do druge pobjede u nizu protiv Rocketsa Spurse su predvodili Kawhi Leonard i LaMarcus Aldridge, obojica su postigla po 26 pogodaka, a Leonard je usto sakupio i 10 skokova i 7 asistencija. U domaćoj momčadi daleko najefikasniji je bio James Harden sa 43 koša.

Četvrta utakmica igrat će se također u nedjelju u Houstonu.

Komentara 5

AU
austrougarskigeneral
14:13 06.05.2017.

cavsi su prejaki za raptorse

Avatar Ironman0105
Ironman0105
09:07 07.05.2017.

cleeveland je na korak do osvajanja titule, ne do konferencijskog finala. U danasnjem NBA-u bez i jedne zvijezde osim lebrona samo je on dovoljan za naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije