Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamić želi Ivkovića

Ćiro: Tomo ima klasu, pa ne mora doći dekretom

'19.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, NK Lokomotiva - NK Istra 1961. Trener Lokomotive Tomislav Ivkovic.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL'
'Luka Stanzl/PIXSELL'
28.10.2013.
u 15:26

Tomo Ivković bit će peti pripadnik šampionske generacije '82. na Dinamovoj klupi. Majo Vlak posljednji je iz te skupine slavnih, još 2000. godine, donio Dinamu naslov prvaka.

Tomislav Ivković (53), nedjeljna kavica na zagrebačkom suncu i nogometni razgovori.

– Možemo li već čestitati? – provociramo budućega Dinamova trenera.

– Na čemu? Dinamo? O tome ne razgovaram. Dinamo ima trenera...

Velika karijera

– Ali, Tomo, stvar je upravo u tome, Dinamo nema trenera. Pa zar ćete cijeli život provesti u Lokomotivi?

– Ma mogu ostati u Lokomotivi i deset godina ako treba, mogu ostati i koliko je Wenger u Arsenalu, toliko mi je dobro ovdje! – dodaje mudrac Ivković odbijajući svaki razgovor o Dinamu.

Toliko dobro poznaje Zdravka Mamića, još iz pionirskih dana u Dinamu kada su bili suigrači, da puše i na hladno. Uostalom, sljedeće subote je derbi protiv plavih, Tomo protiv Zokija, možda posljednja probna utakmica.

Tomo Ivković bit će peti pripadnik šampionske generacije '82. na Dinamovoj klupi. Majo Vlak posljednji je iz te skupine slavnih, još 2000. godine, donio Dinamu naslov prvaka, prije njega dva puta učinio je to Zlatko Kranjčar, dok su Zvjezdan Cvetković (2005.) i Velimir Zajec (2010.) bili samo prolaznici.

Netko zločest rekao bi kako će Tomo biti prvi zvezdaš na Dinamovoj klupi (prvi iz cijeloga kontingenta igrača koje je Ćiro slao Džajiću), ali on je prema svojim sportskim dosezima jedna od perjanica hrvatskoga nogometa. Ako niste znali, od svih hrvatskih nogometaša, jedino su Tomislav Ivković i Davor Šuker u svojim igračkim danima osjetili juniorsko i seniorsko svjetsko prvenstvo, europsko prvenstvo te olimpijske igre (Tomo čak dva puta, 1980. i 1984.). I Ivković ima čak i ono što Davor nema – mediteransko zlato.

Poznato je kako je Ivković kao golman bio Maradonina crna mačka (dvaput mu obranio penal), a kao trener hvali se prijateljstvom s Mourinhom. Napokon jedan naš trener od čijega zagrljaja Jose ne bi bježao glavom bez obzira.

Donosi dobro ozračje

No, jesu li to dovoljne reference za Dinamovu klupu?

– Ivković je manifestirao svoj trenerski talent, potvrđuje ga u kontinuitetu i zaslužio je biti Dinamov trener. On je nadaren, kvalitetan trener, uz to i plemenit, inteligentan čovjek. Ivković dolazi logičnim putem, a ne dekretom – kaže najtrofejniji Dinamo trener Miroslav Blažević.

Svojedobno ste se razišli, kod vas u Dinamu nije bilo mjesta za njega?

– Otišao je jer je tada smatrao da je bio bolji od Vlaka, a ja nisam tako mislio. No, Ivković je za mene bio čovjek ambijenta, širio je pozitivnu klimu oko sebe. A poslije je napravio zavidnu karijeru kao vratar – dodao je Ćiro.

To se zove Ivkovićeva treća sreća. Prvi put, kada je Mamić smjenjivao Čačića, sugestiju za Ivkovića tretirao je kao "zajebanciju". Drugi put, kada je letio Kruno, opredijelio se za Profesora iako je Tomu imao na dlanu, u niskome startu. Treći put očito neće biti "zezancija", osim ako mu nogu upravo nije podmetnula Ćirina preporuka...

REZULTATI 14. KOLA:

Istra 1961. - Slaven Belupo 1:1

Hajduk - Lokomotiva 3:1

Zadar - Split 0:1

Dinamo - H. dragovoljac 4:1

Osijek - Rijeka

PAROVI 15. KOLA:Istra 1961. - Osijek, Slaven Belupo - Hajduk, Lokomotiva - Dinamo, Hrvatski dragovoljac - Zadar, Split - Rijeka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije