Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Tata" opet briljira

Ćiro: Samouvjereni smo, a to može biti opasno protiv Srbije

'08.12.2012., Split - U HNK odrzana akademija povodom obiljezavanja godisnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tudmana. Miroslav Ciro Blazevic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
25.12.2012.
u 21:22

- Bojim se, jako se bojim za svoju reprezentaciju pred utakmicu u Maksimiru 22. ožujka - rekao je Ćiro za dvoboj Hrvatske i Srbije.

Možda je otišao iz Zagreba, ali na britkosti svoga jezika nije izgubio nimalo. Ćiro Blažević, trener svih trenera, dao je intervju za srpski Mozzart Sport i evo što je rekao:

- Bojim se, jako se bojim za svoju reprezentaciju pred utakmicu u Maksimiru 22. ožujka! Srbija ima strahovitu koncentraciju kvalitete, pa bi nas vrlo lako mogla iznenaditi. Moram reći da je Štimac odradio izvanredan posao u dosadašnjim kvalifikacijama, ali ništa nije gotovo. Kao da u našoj momčadi ima doze samouvjerenosti, a to je vrlo, vrlo opasno. Iskreno, sva tri znaka su u igri - komentirao je Ćiro predstojeću utakmicu sa Srbijom.

Dočekalo ga je zatim pitanje je li činjenica da Hrvatska igra gotovo na svakom velikom natjecanju, prednost za vatrene.

- Bolje smo organizirani nego vi. Onaj tko je udario temelje bivši je predsjednik države Franjo Tuđman. Ja nisam primijetio da kod vas ima netko pametan tko je shvatio da je nogomet najefikasniji diplomat jedne zemlje. Za Hrvatsku je prije svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. čulo 3,5 posto ljudi, a nakon SP-a 37... - ističe Ćiro.

Kako mislite da je Tuđman udario temelje kada ste vi i igrači napravili rezultate u Francuskoj koje su zatim slijedile ostale generacije, pitali su trenera svih trenera?

- On je stalno bio s nama. I stalno mi je je..o mater – te moraš ovako, te moraš onako... Normalno je da smo se plašili predsjednika. Njegov najveći uspjeh je što je izabrao izbornika, odnosno mene. Poslije Splita, kada sam remizirao sa Slovencima, predsjednik Saveza me je smijenio. A on mu kaže: \'Smijeni Ćiru i ideš u zatvor!\' Nije mi se nikada miješao u posao, ali morao sam stalno objašnjavati tko će i zašto igrati. Nikada ne bismo napravili ozbiljan rezultat da nije bilo takvog autoriteta koji je bio iznad svega - naglasio je Ćiro, a zatim se osvrnuo na famozno polufinale s Francuskom na SP-u 1998.

Čudno da vam Tuđman nije sugerirao da u polufinalu SP-a protiv Francuske ranije ubacite Prosinečkog. Aktualni izbornik Igor Štimac kaže da iz tog razloga Hrvatska nije postala prvak svijeta, dočekalo je Ćiru pitanje?

- Vidiš kako jedan moj sin kao Štimac sere kreč! Je ne znam kako on to nije znao ili nije htio znati. Kada ostaneš s igračem više, onda i mali trener zna ubaciti tehničara koji će osigurati pas. Nema idealnijeg igrača za takvu situaciju od Prosinečkog. Ali samo dva dana pred meč s Francuzima, uvrijeđen što Jurčić igra, Prosinečki je napustio trening, jer ga je bolio mišić. I sad ja trebam razmišljati je li me Robi lagao ili nije. Tjeram ja Štimca u pi..u materinu! - oštar je bio legendarni trener.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije