Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆIRIN KRAJ U BiH

Ćiro podnio ostavku na mjesto izbornika!

Ćiro
Anto Magzan/Vecernji list
11.12.2009.
u 19:10

Nogometna reprezentacija BiH ostala je bez izbornika, Miroslav Blažević u četvrtak je poslao pismenu ostavku članovima Izvršnog odbora, te se u petak neće ni pojaviti na sjednici, gdje je trebao podnijeti izvještaj o kvalifikacijama za SP.

Nakon nebuloznih izjava protiv Misimovića te konstantnih oprečnih izjava, čini se da je odluka koju je u četvrtak navečer napismeno poslao glavnom tajniku Munibu Ušanoviću i konačna. Savez će vjerojatno jednoglasno prihvatiti ponuđenu ostavku.

 

Tim potezom Ćiro je olakšao posao članovima Izvršnog odbora, koji su željeli da im objasni neke svoje izjave. Naime, osim što je izgubio podršku jednog dijela javnosti nakon sukoba sa Misimovićem, Ćiro je već nekoliko tjedana koketirao s kineskim Šangajem.

Neke informacije govore da se u pregovorima sa Kinezima nalazio još za vrijeme dodatnih kvalifikacija, što pokazuje da nije bio u potpunosti posvećen BiH selekciji, a prije nekoliko dana pojavila se vijest kako je Blažević već potpisao milijunski ugovor s Kinezima.

 

Naime, Shanghai Shenhua i Azijski savez prenijeli su izjavu vlasnika kineske ekipe Zhu Juna, koji je potvrdio da je Blažević još 9. prosinca potpisao “pismo namjere”, te je najavio da će službeni ugovor biti potpisan 15. prosinca, vjerojatno u Beču.

 

Neslužbeno saznajemo da Ćiro čak nije ni sastavio izvještaj s kvalifikacijskih utakmica, s obzirom na to da je bio uvjeren kako će dobiti otkaz. Kao razloge za odlazak navest će izjave Zvjezdana Misimovića koji ne želi igrati za BiH dok je Blažević izbornik, a upućeniji vjeruju kako je to tek alibi, s obzirom na to da ga u Kini čeka milijun eura po sezoni.

 

Svojim nepojavljivanjem na sjednici IO, odnosno podnesenom ostavkom, Ćiro će izbjeći pitanja o tzv. “srpskom lobiju”, koji je navodno preko Misimovića sabotirao utakmicu, te davanje objašnjenja zašto je dopustio pojedinim igračima da nekoliko sati uoči utakmice ne budu u hotelu zbog snimanja emisija, kao i dopuštenje da se u hotelu okupljaju navijači, što je direktno uticalo na psihu naših nogometaša uoči odlučujućih utakmica.

 

Tko dolazi nakon Ćire?

 

Zbog svega navedenog, Ćiro je već bio osuđen na otkaz, a iako su pojedini tvrdili da će N/FSBiH morati platiti odštetu u slučaju prekida suradnje, saznajemo da to nije ni bilo istina.

 

Na kraju spomenimo da Predsjedništvo N/FSBiH i IO neće žuriti s izborom novog izbornika, s obzirom na to da je prva prijateljska utakmica tek u ožujku, a prema neslužbenim informacijama kandidati za Ćirinog nasljednika su Sergej Barbarez, Dušan Bajević i Safet Sušić.

 

Kako doznajemo, posao s Kinezima radio je njegov sin koji ga je htio odvesti tamo i s njim zaraditi, smatrajući da će milijun eura koliko mu Kinezi nude godišnje smekšati njegova oca.

Komentara 12

BO
bosanac
22:56 11.12.2009.

Nikad Bosna ni Hrvatska nece imati boljega od cire

BR
brathrvat
22:24 11.12.2009.

Ćiro oprosti mi za kung fu!

OB
-obrisani-
19:23 11.12.2009.

KRAJNJE JE VRIJEME

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije