Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI JE OPTIMIST

Ćiro o protivniku Hrvatske: Obožavam ih, oni su fenomen

Večernji TV: Ćiro Blažević
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/5
13.06.2018.
u 12:28

- Atmosfera je najvažnija. Bez nje nema ništa. SP nije značajan samo za naš narod, već i za svakoga od njih. Prilika da potvrde svoju kvalitetu, ali i da se afirmiraju.

Najuspješniji trener u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Blažević s mnogo optimizma dočekuje početak svjetskog prvenstva u Rusiji i nastup ‘Vatrenih’.

- Imam dobar osjećaj, a da vam se pohvalim rijetko kada me prevari. Imamo jednu od najboljih reprezentacija na svijetu, imamo izuzetnog izbornika, a to je razlog što sam veliki optimist. Siguran sam kako će nas reprezentcija ovoga ljeta obradovati - kazao je u razgovoru za Hinu ‘trener svih trenera’.

Hrvatska vrsta otvara svjetsko prvenstvo 16. lipnja u Kalinjingradu protiv reprezentacije Nigerije. ‘Vatreni’ nikada nisu izgubili od neke afričke reprezentacije. Igrali smo protiv Kameruna, Senegala, Malija, Maroka i Egipta, a u pet odigranih susreta ostvarili smo tri pobjede i dva neodlučena ishoda uz pozitivnu razliku pogodaka 12-6.

Večernji TV: Ćiro Blažević
1/12

- Nigerija je nezgodna afrička reprezentacija. Razgovarao sam s našim izbornikom Zlatkom Dalićem i on ih je savršeno analizirao. Pripremit će strategiju koja će eliminirati njihovo najjače ubojito oružje, kontru - kazao je Blažević dodavši: 

- Strategija je riješena, ali puno je bilo bitaka u kojima je strategija nije presudila. Uvijek će presuditi sitni detalji koji nam se čine nevažnim.

Hrvatski nogometaši će u drugom kolu u Nižnji Novgorodu 21. lipnja odmjeriti snage protiv svjetskog doprvaka Argentine koju predvodi ponajbolji nogometaš svih vremena Lionel Messi.

>> Pogledajte Večernji pressing by Igor Štimac s Ćirom Blaževićem

- Mi smo najbolji kada je ispred nas neka nogometna velesila. Imamo puno razloga za optimizam. Ja znam najbolje koliko je optimizan važan, koliko naši igrači osjećaju svoj narod i publiku. Molim vas, podržite ih - poručio je Ćiro.

Na koncu natjecanja u skupini slijedi Island koji je bio ispred nas u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Ma nabijem na k.. Island", kazao je Ćiro u svom stilu, a potom se uozbiljio. 

- Island je jedna od meni najdražih reprezentacija. Zašto? Zato što je Island prvi priznao Hrvatsku i zato što su jedan fenomen. S tako malo stanovnika uspjeli su se plasirati na svjetsko prvenstvo. Ne smijemo ih podcijeniti. Oni su mali, ali su papreni. Imamo s njima loše iskustvo, ali ovo je isuviše značajna predstava, da bi zanemarili činjenicu da moramo biti mobilizirani 100 posto, kako bi dali svoj optimalni učinak i nadmašili svoje kapacitete.

Blažević smatra kako je atmosfera u reprezentaciji najvažnija.

- Atmosfera je najvažnija. Bez nje nema ništa. SP nije značajan samo za naš narod, već i za svakoga od njih. Prilika da potvrde svoju kvalitetu, ali i da se afirmiraju.

Večernji TV: Ćiro Blažević
1/12

Vlasnik bronce s svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine smatra kako situacija s Zdravkom Mamićem neće utjecati na igrače.
- Suprotno od onoga što mnogi misle, SP je toliko značajna predstava da će sve drugo ići u zaborav. Ništa ih neće poremetiti.

Blažević, se naravno prisjetio i blistavih francuskih dana i bronce osvojene na Coupe du Mondeu prije točno 20 godina.

- Teško je objasniti moje emocije kada se prisjetim Francuske '98. Kada imam neki problem sjetim se sjajnih francuskih dana i odmah mi je lakše. Svojim igrama obradovali smo naše navijače, ali i afirmirali našu zemlju i igrače u cijelom svijetu. Malotko tada nije čuo za Bobana, Šukera, Prosinečkog... - rekao je Ćiro te dodao: 
- Dečki su bili prava klapa, a to je najvažnije.

Večernji TV: Ćiro Blažević
1/18

Komentara 6

Avatar Dančo
Dančo
13:21 13.06.2018.

Igrajte za nju moju Hrvatsku. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za šta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije