Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf vatrenih

Ćirini sinovi prije 19 godina izborili veliku pobjedu i osvojili broncu

Vatreni
Foto: Siniša Hančić
1/8
11.07.2017.
u 13:56

Bili su to dani za pamćenje, vremena kad je hrvatsku reprezentaciju, pa i sve navijače oko nje krasio veliki nacionalni naboj. Kockice su toga dana preplavile Pariz, a naši nogometaši na Parku prinčeva upisali veličanstvenu pobjedu

Hrvatska nogometna reprezentacija prije 19 godina stigla je do najvećeg uspjeha u svojoj povijesti. Izabranici Ćire Blaževića toga su dana, 11. srpnja 1998. godine, svladali Nizozemsku (2:1) i stigli do brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. I do dandanas, jedine hrvatske medalje na velikim natjecanjima, piše Goal.

Bili su to dani za pamćenje, vremena kad je hrvatsku reprezentaciju, pa i sve navijače oko nje krasio veliki nacionalni naboj. Kockice su toga dana preplavile Pariz, a naši nogometaši na Parku prinčeva upisali su veličanstvenu pobjedu. Hrvatska je do pobjede stigla pogocima Roberta Prosinečkog i Davora Šukera, koji je pogotkom u 35. minuti stigao i do Zlatne kopačke tog turnira.

 

– Rezultatski gledano, nama je ovo bila najveća pobjeda, u dvoboju za broncu svladali smo Nizozemsku. Evo, mi i danas nakon 19 godina pričamo o toj 'brončanoj generaciji', a da nismo pobijedili Nizozemsku, sve bi druge pobjede, pa i ona nad Njemačkom nekako izgubile na vrijednosti. Svakako je pobjeda od 3:0 protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta nešto posebno – rekao je u razgovoru za Goal Goran Vlaović...

Tih se dana, ali i te velike pobjede dobro sjeća i Robert Jarni:

– Po mome mišljenju najteži protivnik bili su nam Nizozemci u utakmici za treće mjesto. Oni su bili daleko najbolja reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, a nisu osvojili taj turnir zbog nesreće – rekao je Robert Jarni i dodao:

– Na koncu nisu uzeli ni broncu jer su bili šokirani od ispadanja na penale u polufinalu. Iskreno, nisu se nadali da mi možemo odigrati onako tvrdu, čvrstu utakmicu. Ladić je briljirao, ali svaki naš prolazak preko centra bio je jako opasan. I na kraju smo dohvatili tu broncu.

Hrvatska – Nizozemska 2:1

Strijelci: 1:0 – Prosinečki (13), 1:1 – Zenden (21), 2:1 – Šuker (35).

Hrvatska: Ladić – Bilić, Štimac, Soldo – Stanić, Prosinečki (od 79. Vlaović), Jurčić, Asanović, Jarni – Boban (od 86. Tudor) – Šuker. Izbornik: Miroslav Ćiro Blažević.

Nizozemska: Van der Sar – Zenden, Stam, F. De Boer, Numan – Davids, Jonk, Cocu (od 46. Overmars) – Seedorf – Kluivert, Bergkamp (od 58. Van Hooijdonk). Izbornik: Guus Hiddink.

Komentara 4

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
14:03 11.07.2017.

Več tada su najveca vrijednost, klasa i poštovanje vatrenih bili uvoženi Bosanci koji su i danas okosnica hrvatskog sporta, kulture, privrede i rijetkog uvažavanja od strane stranaca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije