Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KOHLSCHRIEBERA

Čilić u polufinalu Beča!

Marin Čilić
Reuters
30.10.2009.
u 16:38

Hrvatski tenisač Marin Čilić, prvi nositelj ATP turnira u Beču, pobijedio je u četvrtfinalu Španjolca Feliciana Lopeza 6:1, 6:4 za sat i 24 minute igre.

Bila je to prva pobjeda u drugom meču 21-godišnjeg Međugorca protiv 28-godišnjeg Španjolca, šestog nositelja u Beču i 34. tenisača svijeta. Prvi je put Lopez bio bolji u neizvjesnom meču turnira u Gstaadu 2006. godine, igranog u trima setovima.

Ovaj put dvojbe nije bilo. Čilić je lakoćom riješio prvi set, a suparnika je nastavio pritiskati od samog početka druge dionice meča. Tako je pri 1-1 rezultatu u drugom setu imao tri vezane break-lopte (0-40) za 2:1. Nije ih iskoristio tada, ali je zato iskoristio jedinu u sedmom gemu za 4:3 vodstvo. Do kraja je dobio dva svoja servis-gema i slavio pobjedu 6:1, 6:4.

U polufinalu će Čilić igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera. Četvrti je nositelj u prvom meču četvrtfinalnog programa dobio Španjolca Nicolasa Almagra, petog nositelja, 7:5, 6:4.

Dosad su igrali četiri međusobna dvoboja u kojima je Nijemac slavio triput. Oba je puta bio bolji na tvrdoj podlozi, kakva je na tlu i u Wiener Stadthalleu, dvorani u kojoj se bečki ATP turnir igra za podjelu nagradnog fonda u iznosu od 574.750 eura.

ATP Beč, četvrtfinale:

Čilić (1) – Lopez (6) 6:1, 6:4

Kohlschreiber (4) – Almagro (5) 7:5, 6:4

Ključne riječi

Komentara 1

PI
pistaljka
19:12 30.10.2009.

Samo naprijed, Čiliću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije