Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni hrvatski adut

Čilić: Drago mi je da je 'skinuo' i Federera

Marin Čilić
Igor Kralj | 24sata
18.09.2009.
u 07:34

Osjećam se bolje nakon što je Del Potro pobijedio Federera, a bodrit će me i đaci iz Međugorja - kazao je Marin Čilić uoči polufinalnog dvoboja Davisova kupa protiv Češke u Poreču.

Nakon što je Del Potro osvojio US Open, ipak se osjećam bolje, priznao je prvi hrvatski tenisač Marin Čilić nekoliko dana nakon iznenađujućeg raspleta posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira.

Premalo vremena
Čilić je od Argentinca izgubio u četvrtfinalu.

– Dečko je to zaslužio, igrao je zaista odlično. Moram priznati da nisam očekivao da će u finalu pobijediti Federera, no nisam jedini. Moj meč s Del Potrom potvrdio je da sam igrom sasvim blizu svjetskom vrhu, no moj je najveći problem stalnost rezultata. Budem li ubuduće 75 posto sezone igrao gotovo najbolje što mogu, bit ću standardni član društva najboljih. Ne budem li, i dalje ću plesati gore-dolje na ATP ljestvici – rekao je Marin i brzo se potom prebacio na drugu temu, Davisov kup i susret s Češkom.

– Nije bilo puno vremena za prilagodbu na nove uvjete. Iz Amerike sam doputovao u subotu i odmah započeo s treninzima u Poreču. Nema odmora, samo sam se malo osvježio – objasnio je Čilić koji, kao i svi u reprezentaciji, zna da ga u Žatiki od danas do nedjelje čeka vrlo težak posao.

– Štepanek i Berdych su pravi, vrhunski igrači koje nije potrebno predstavljati. Ivo i ja moramo se koncentrirati na pojedinačne susrete iz kojih moramo izvući tri boda. Nisu Česi nedodirljivi ni u paru, no ipak su u tome u prednosti u odnosu na nas – procjenjuje Marin, koji još nikad nije igrao protiv Berdycha.

– Opasan je i ima potencijal za prvih deset, gdje je već i bio, i sigurno će meč biti dobar. Štepaneka, kojem nekako više odgovaraju brže podloge, već sam pobijedio ove godine na Roland Garrosu, a na temelju tog meča smo nekako i odlučili da ćemo protiv Čeha igrati na tvrdoj podlozi. No, može on jako dobro igrati i u dvorani na brzoj zemlji kakva je ova u Poreču. Bit će zanimljivo.

Hercegovina je daleko
Na pitanje, kako bi proslavio ulazak naše vrste u veliki finale, rekao je:

– Uh, bila bi to velika fešta s cijelom ekipom. Bio bi to fantastičan uspjeh za tako malu zemlju kao što je Hrvatska. No, objektivno, već sada možemo biti zadovoljni onim što smo napravili, u Svjetskoj skupini ima više reprezentacija koje su bolje od nas, poput Francuske, Švicarske, Argentine, SAD-a ili Rusije, a koje su već ispale iz borbe za naslov.

Za vrijeme prošlog susreta, s Amerikancima u Poreču, nije bilo Marinovih navijača iz rodnog Međugorja, udavala se njegova sestrična. Stižu li sada u većem broju?

– Interes za tenis u mom je kraju znatno porastao, no Poreč je prilično udaljen od Međugorja, gotovo da u Hrvatskoj i ne može biti dalje, pa neće doći previše navijača. Doći će tek članovi moje obitelji i dio prijatelja. I jedna đačka ekskurzija iz Međugorja — otkrio je Marin.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:12 18.09.2009.

E moj Marine... Pa kako možeš reći da su druge reprezentacije bolje od tvoje... Da su bolje, bile bi tu gdje smo mi sada! Puno sreće protiv Češke! Igraj kao protiv Murrayja i nitko ti ništa ne može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije