Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javljaju iz kluba

Cibona ima nove investitore: 'Spremni za sveobuhvatnu revitalizaciju i povratak na svoj povijesni status'

Zagreb: Druga utakmica polufinala HT Premijer lige između Cibone i Zadra
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
23.06.2023.
u 07:43

"Unatoč zahtjevnom razdoblju, obilježenom neizvjesnošću u gotovo svim aspektima djelovanja Kluba, Cibona je uspjela isplatiti najkritičnije dugove te je i u otežanim okolnostima dvije godine zaredom osvojila Kup Krešimira Ćosića te naslov prvaka Hrvatske za 2022. godinu", priopćili su iz klupa i naveli nekoliko primarnih ciljeva u nadolazećem vremenu.

KK Cibona ima nove investitore, Upravu, Skupštinu te i pojačanja u dijelu upravljanja sportskom politikom, a dio najkritičnijih dugova Kluba uspješno je saniran. Unatoč dijelu preostalih potraživanja, Klub je konačno postigao preduvjete za revitalizaciju te povratak na svoj povijesni status, a primarni fokus novog vodstva sada je na zatvaranju svih dugova te nadolazećoj sezoni, javljaju iz zagrebačkog košarkaškog kluba.

Ističu i kako je jedan od prioriteta stvaranje visoko konkurentne momčadi u kriterijima HT premijer i ABA lige te ostvarenje dugoročne koncesije za KC Dražen Petrović s namjerom daljnjeg ulaganja u modernizaciju jedne od najslavnijih sportskih dvorana u široj regiji.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

Zagreb: Druga utakmica polufinala HT Premijer lige između Cibone i Zadra
1/25

"Prošla godina je za KK Cibonu bila godina spašavanja, a za pozitivan ishod najvećim su dijelom zaslužni strani investitori te neki od najvjernijih domaćih sponzora. Najveći izazov bila je specifična situacija u kojoj je Cibona postala zasad jedini klub koji zbog bivšeg menadžmenta nije dobio nikakvo financiranje Grada Zagreba, a koji je istovremeno morao Gradu i vraćati novac", navode u priopćenju pa dodaju:

"Uz to, Klub nije imao niti mogućnost dogovora s vjerovnicima jer su u prošlosti od strane nekadašnjih rukovoditelja izdane iznimno velike količine zadužnica, zbog čega su postojali vjerovnici vrlo visokim iznosima potraživanja, a s kojima nije postojala mogućnost razgovora."

"Unatoč zahtjevnom razdoblju, obilježenom neizvjesnošću u gotovo svim aspektima djelovanja Kluba, Cibona je uspjela isplatiti najkritičnije dugove te je i u otežanim okolnostima dvije godine zaredom osvojila Kup Krešimira Ćosića te naslov prvaka Hrvatske za 2022. godinu. Nakon dvije godine Klub se uspješno kvalificirao i za gradsko financiranje te ispunjava sve uvjete za izuzetno značajna gradska sredstva u razdoblju koje slijedi. Uz siguran vjetar u leđa koji jamče novi investitori nazire se i definitivan povratak Kluba na svoj povijesni status", ističu iz KK Cibone.

VEZANI ČLANCI:

Dužnost direktora Kluba preuzeo je Tomislav Šerić, bivši predsjednik Uprave HEP-a i iskusni menadžer, dok je ulogu direktora financija preuzeo Igor Lukačić, nekadašnji suigrač Dražena Petrovića u Ciboni koji se do danas profilirao kao stručnjak u bankarskom sektoru. Članove Skupštine i ujedno investitore čine Brian Lu, predsjednik Skupštine i partner u globalno prisutnoj investicijskoj kompaniji, Sanjay Reddy, generalni partner kompanije Unlock Ventures te Pankaj Shah, osnivač i izvršni direktor američke tvrtke Finches. U Skupštini ostaje Branimir Fingler, odvjetnik po profesiji te dugogodišnji aktivni član i pobornik Kluba, kao i Mario Petrović, suvlasnik MPR Grupe, osnivač i vlasnik Veleučilišta Edward Bernays te višegodišnji aktivni član Cibone s nedavnim angažmanom na mjestu Predsjednika Kluba, pišu u priopćenju.

U smislu upravljanja sportskom politkom kao konzultant direktoru i međunarodnim investitorima doveden je i Dalibor Bagarić, bivši NBA igrač i igrač s bogatom karijerom u brojnim Europskim klubovima. "Cilj međunarodnim investitorima je nepristrano i profesionalno odlučivanje kako bi se organizacija KK Cibona uspješno transformirala i kako bi se postigla dugoročna održivost. Valja naglasiti da je Dalibor Bagarić angažiran direktno od strane investitora i ne predstavlja dodatni trošak", ističu iz kluba.

GALERIJA  Hrvati u 'kockicama' preplavili Rotterdam

Zagreb: Druga utakmica polufinala HT Premijer lige između Cibone i Zadra
1/10

„Naš zajednički fokus sada je na ponovnoj organizaciji i izgradnji snažne ekipe te dugoročno na ulaganju u modernizaciju KC-a Dražen Petrović na zadovoljstvo svih naših sugrađana i cjelokupne domaće sportske zajednice. Konačno možemo reći da je Cibona na dobrom putu, za što u ime Kluba od srca zahvaljujem svima koji su tome doprinijeli u zadnjih godinu dana – igračima koji su iznijeli ove dvije sezone, vjerovnicima koji su imali strpljenja i volju za postizanje dogovora, Gradu Zagrebu i Erste banci kao glavnom sponzoru. Ipak, posao još nije završen, a Klub mora raditi na razvoju i potpunoj profesionalizaciji u svim aspektima. Planovi za budućnost CIBONE su ozbiljni i ambiciozni, ali investicijski proces je uvijek dugačak i neizvjestan“, poručio je direktor Kluba, Tomislav Šerić. 

Na kraju dodaju i da, osim što je svojevremeno bio na samom vrhu Europe, KK Cibona razvijao je i talente koji su činili jezgru najuspješnijih momčadi Hrvatske košarkaške reprezentacije. Uz velikog Dražena Petrovića koji je obilježio čitavu jednu eru, ne samo domaćeg, već i svjetskog sporta, Klub je u novijem vremenu iznjedrio istaknute NBA igrače kao što su Bojan Bogdanović (Detroit Pistons), Ivica Zubac (LA Clippers), Dario Šarić (Oklahoma City Thunder) i brojni drugi. Na tom tragu, kako jedan od najviših prioriteta novog vodstva navode upravo povratak tradiciji razvoja ponajboljih mladih talenata na području Europe, što planira realizirati u sklopu Cibona Akademije. Nastavno na to, želja Kluba je prepoznati i razvijati najmanje dva buduća prospekta za NBA ligu u sljedećih pet godina. 

VEZANI ČLANCI:

"Revitalizacija Cibona Akademije na nekadašnju razinu planirani je put prema ostvarenju potrebne konkurentnosti i respektabilnosti u ligama za što čelnici kluba predviđaju da će taj proces trajati nekoliko godina. Konačni cilj naposljetku je povratak na mjesto ozbiljnog natjecatelja u Euroligi, gdje je Ciboni oduvijek i mjesto, a što bi se prema trenutnim procjenama trebalo dogoditi u sljedećih četiri do pet godina", zaključili su.

VIDEO Modrić donio konačnu odluku: 'Posljednjih se dana čak premišljao. Teško je odoljeti bogatstvu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije