Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljske utakmice

Turska pobijedila Sloveniju, Češka izgubila od Južne Koreje

Češka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
05.06.2016.
u 22:07

Češka i Turska, suparnici hrvatske nogometne reprezentacije u skupini na Euru, igrali su posljednje test-utakmice uoči puta u Francusku. Turska je pobijedila Sloveniju sa 1:0, a Češka je izgubila od Južne Koreje sa 1:2

U prijateljskoj utakmici u Ljubljani turska nogometna reprezentacija je pobijedila Sloveniju sa 1:0. Strijelac za Turke bio je u 5. minuti Burak Yılmaz.

- Ne znam je li Turska igrala na sto posto, ali ovakvom igrom protiv Hrvatske jednostavno nemaju što tražiti! Hrvatska je za mene jedan od favorita Eura, mislim kako Ante Čačić od svih reprezentacija ima najmanje problema s ozljedama - rekao je Srečko Katanec koji osim Hrvatske među favorite prvenstva uvrštava i domaćina Francusku.

Turska je igrala u sastavu: Babacan - Gonul, Topal, Balta, Erkin (od 64. Koybasi) - Inan (od 83. Malli); Turan (od 74. Sahin), Ozyakup (od 46. Sen), Tufan, Calhanoglu (od 46. Mor) - Yılmaz (od 90. Sahan).

Utakmicu u Stožicama gledao je hrvatski izbornik Ante Čačić. Ukupnu statistiku donosi Goal.

Češka je u Pragu izgubila od Južne Koreje sa 1:2 (0:2). 

Korejci su pogocima Yoona (27) i Suka (40) na odmor otišli s prednošću od 2:0, a domaćin je smanjio početkom nastavka. U 46. minuti Suchy je zabio za 1:2.

Česi su od 60. minute igrali s igračem manje. Gebre Selassie dobio je drugi žuti karton.

Češka je igrala u sastavu: Čech - Kaderabek (od 46. Limbersky), Sivok, Kadlec (od 46. Suchy), Gebre Selassie - Pavelka (od 46. Plašil), Darida; Šural (od 46. Skalak), Rosicky, Krejči (od 71. Pudil) - Necid (od 79. Škoda).

Švedska je u prijateljskom susretu u Solni pobijedila Wales sa 3:0. Zlatan Ibrahimović je kao kapetan predvodio svoju reprezentaciju, dok je najveća zvijezda gostiju Gareth Bale ostao na klupi.

Ibrahimović se nije upisao u strijelce, ali je imao jednu asistenciju. Strijelci za Švedsku bili su Forsberg (40), Lustig (57) i Guidetti (87).

U Bruxellesu Belgija je u posljednjoj provjeri uoči Eura pobijedila Norvešku sa 3:2, i to preokretom u zadnjih 20 minuta.

Romelu Lukaku je zabio u 3. minuti za 1:0, ali su Joshua King u 21. i Veton Berisha u 48. preokrenuli na 2:1 za Norvežane.

Završnica je pripala Belgijcima. Prvo je u 70. Eden Hazard zabio za 2:2, a u 73. minuti Laurent Ciman je zabio za pobjedu.

U prijateljskoj utakmici u Monte Carlu Rusija i Srbija igrali su 1:1. Artem Dzjuba zabio je za Ruse u 85., a Aleksandar Mitrović izjednačio u 88. minuti.

Zadnji vezni igrač ruske reprezentacije Igor Denisov ozlijedio je butni mišić te ne ide na Euro.

>>Španjolska razbila Južnu Koreju, a Češka pobijedila Rusiju

Komentara 13

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:23 05.06.2016.

Lijepo od Turaka što nisu htjeli napunit mrežu svojima.

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
19:52 05.06.2016.

hahahahah

Avatar Germanicus I
Germanicus I
13:12 06.06.2016.

Dragi Fantji za mene jedan od favorita u Frančiji je svakako moja Dežela!Ja se kladim na finale Slovenija protiv Srbije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije