Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojalica Rujevica

Kalinić: Teže nam je bilo na treninzima. Ćiro: Možemo do titule na Euru!

Hrvatska - San Marino
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/9
05.06.2016.
u 08:46

– Došao sam znatiželjan, vidjeti sastav, jer uvjeren sam kako bi baš taj sastav trebao istrčati protiv Turske – kazao je Blažević.

Brojalica Rujevica. Da se klinci igraju, išlo bi to, u ritmu, ovako: Pjaca, Mandžo, Srna – Mandžo, Mandžo – Perišić, Rakitić pa Kalinić tri puta. Trebali bi i zapamtiti deset golova (10:0) Hrvatske protiv San Marina, teško je iz prve.

U bijelom odijelu, na tribini u Rijeci, divio se im se Ćiro Blažević.

– Možemo do titule – pumpao je Ćiro.

Ćiro zadovoljan

– Došao sam znatiželjan, vidjeti sastav, jer uvjeren sam kako bi baš taj sastav trebao istrčati protiv Turske – kazao je Blažević.

Pronašli smo sastav momčadi i odnijeli mu. Bio je zadovoljan.

– U Francusku sam otišao nakon pobjede 7:0 nad Australijom. Uvjeren sam da je i Ante Čačić o tome razmišljao kad je birao protivnike. Jer, sine, samo ovakva utakmica može vratiti neophodno samopouzdanje! – objašnjavao je trener svih trenera.

Uostalom, on se u psihologiju jako dobro razumije.

– Priznajem, teže nam je bilo igrati kad bi na treningu mi međusobno odmjerili snage, stavili ‘marker’ majice i igrali jedni protiv drugih. Raspucali smo se, srušili rekord, pa sve lijepe stvari – kazao je strijelac hat-tricka Nikola Kalinić.

Bili su skoncentrirani

Tri je zabio i Mandžukić. Došli smo do toga da moramo vagati tko je prije zabio hat-trick. Ili čiji je bio bolji. Ljepši. Šalimo se...

– Sjajno! Znate, ne možete više nikome zabiti deset golova kao od šale. Ma čak ni San Marinu! Željeli smo ostati ozbiljni. Trčati, juriti, zabijati golove. Ja čak nisam ni umoran, jedva čekam istrčati opet – veli Mandžo.

Izbornik Ante Čačić samo se smijuljio.

– Bilo je lijepo gledati, zar ne? Još ljepše što su dečki koji su predodređeni za golove, to i učinili. Svaka čast. No, dobio sam neke odgovore, i ova je utakmica, iako je bila zapravo kraj bloka priprema u Rovinju, pokazala neke stvari. Najvažnije, da su dečki skoncentrirani.

Nije izbornik koristio Marcela Brozovića. Zašto?

– O njemu sve znam. Pa sam minutažu dao drugima.

Najneobičnije je, svakako, igrati protiv San Marina bilo – Luki Modriću.

– Tražio sam od Čačića da zaigram! Ozbiljno smo shvatili ovaj susret. OK, teško je nešto reći na bazi ove utakmice, teško je točno precizirati gdje smo i što smo, ali vidjet ćemo.

No, ne zaboravimo, nakon ovog nogometnog vatrometa, ipak stoji jedan veliki – upitnik. Naime, i prije utakmice Vedran Ćorluka se ozlijedio.

Bio je najavljen u prvom sastavu, ali onda su podigli Gordona Schildenfelda. Čačića je i prije utakmice oblio hladan znoj, ali kad su ga brifirali liječnici, sretno je rekao:

– Bit će OK, osjetio je zatezanje u aduktoru. Ne brinem.

Perišić je, poput Ćire, također ‘pumpao’ atmosferu:

– Možda ovo nije najbolji test, ali trebala nam je takva pobjeda. Ma bit će to super u Francuskoj...

To je, od hrvatske priče, bilo to. Vjerojatno i posljednja utakmica Darija Srne kod kuće.

– Idemo dva dana na odmor – objavio je Luka Modrić.

>>Hrvatska u pripremi za Euro pobijedila San Marino 10:0 i oborila rekord!

Komentara 18

KO
kokolino
09:05 05.06.2016.

Ćiro-demagog!Sada nabija Čaćiću breme, a ako ne uspije, popljuvati će ga i reći da bi on bio prvak s ovakvim igračima. Istina je možemo biti prvaci, ali može se desiti i da ne prođemo grupu.Naši protivnici nisu neki bezveznjaci, negoo ekipe pune vrhunskih igrača.

L0
luena 01
09:19 05.06.2016.

Gospon Ciro polako sa mladim "konjima"... Korak po korak nikad pred rudo istrcavat...Ne treba prije nego je pocelo pritisak vrisit na decke...

ST
strsljen2013
09:57 05.06.2016.

Ćiro, hoćemo li opet pustiti francuzima da ne ideš u zatvor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije