Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinuti izbornik

Červar: Brine me ovakva igra, moramo bolje

Hrvatska - Bjelorusija 25:23
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
19.01.2018.
u 07:08

Lino Červar stigao je na konferenciju za medije kao da ga je izbacila veš mašina

Preznojili su se mnogi, naročito u trenutku kad je Kuleš tri minute prije kraja izjednačio na 23:23. Iako se cijelo vrijeme činilo da ne možemo to izgubiti, Luka Cindrić morao je solo-akcijom odvući suigrača od vješala. Naravno, i izbornika. Previše je to bilo mučenja uzmemo li u obzir da je Hrvatska imala pet golova prednosti, no kad su stali Mamić i Stepančić, nije ih nitko zamijenio.

Lino Červar stigao je na konferenciju za medije kao da ga je izbacila veš mašina. Ne usuđujemo se ni pomisliti kako bi izgledalo dalje da je sve otišlo u drugom smjeru... Krenuo je odmah na hrvatskom uz oštru poruku dami sa strane:

Hrvatska - Bjelorusija 25:23
1/19

- Prevedite, ‘ajde!

Zatim je analizirao:

Zaslužuju bolju podršku

- Mislim da smo apsolutno zaslužili pobjedu, neovisno o tome što je tijesno završilo. Moram pohvaliti i odličnu igru Bjelorusije, to je momčad budućnosti, sjajan mladi tim. Naša je obrana bila mnogo bolja nego protiv Švedske, čvršća prije svega i mislim da je obrana i dobila utakmicu. Vodili smo cijelu utakmicu, imali nekoliko šansi da se odlijepimo, ali nismo ih iskoristili Teško je igrati protiv ekipe koja je tako visoka u sredini, imali smo dosta problema s tim. Nedostatak smo imali i u vraćanju nazad, Bjelorusi su nas često kažnjavali brzim centrom, primili smo nekoliko jeftinih golova. U važnim trenucima njihov je golman vrlo dobro reagirao kod nekoliko zicera i to je bio glavni razlog što je pobjeda došla u pitanje. Ali apsolutno je zaslužena – naglašavao je Červar.

Došao je red i na Marka Mamića koji je pitao ‘hoću li na engleskom’.

- Tu smo svoj na svome, govori hrvatski! – tražio je izbornik.

- Težak meč do kraja, zanimljiv, u obrani smo izvukli tu pobjedu. Nemamo puno vremena, već moramo gledamo sljedeći meč protiv Norveške.

Izborniče, jesu li ova pobjeda i način na koji je izborena temelj za optimizam uoči teške utakmice s Norveškom koja nas je izbacila u polufinalu prošlog Svjetskog prvenstva? Brine li vas igra?

- Brine. Moramo se bolje vraćati iz napada u obranu. Nemojte zaboraviti da mi igramo bez najboljeg na svijetu, nije to isto. Igramo s igračima u vanjskoj liniji koji u svojim klubovima ne igraju u napadu. Primjerice, Marko (Mamić, op. a.) je protiv Bjelorusije zabio pet golova, a ne igra u klubu u napadu. Borimo se s onim što imamo. Moramo se dobro pripremiti, imati jaču zonu nego što smo imali protiv Norveške. Moramo biti mudriji, jer Norvežani su isti stil kao Šveđani. Ne budimo li, i oni će nas pretrčati. Ima stvari koje moramo popraviti. Oni su favoriti, doprvaci svijeta.

Koliko je Červar bio u igri govori i situacija iz same završnice kad je bjelorusko krilo trčalo kraj naše klupe, a izbonik mu se, ušavši u teren, doslovno našao na putu te ga je u posljednji čas primio rukom. Nije bilo namjere, no izgledalo je kao da Červar pokušava zaustaviti kontru, samo da izvučemo živu glavu. Objašnjenje situacije zanimalo je i hrvatske i strane novinare...

Zaslužuju bolju podršku

- Ma ništa, nije bilo nikakve loše namjere. Općenito je utakmica bila vrlo korektna. Znate, ja vam se tako krećem lijevo-desno po liniji, takav sam, tako hodam – objašnjavao je Červar, a kolega novinar iz prvih redova odlično dodao: „Bio je to najbolji kontakt na utakmici!“.

A sad Norveška...

- Vrlo dobra momčad i jako teška utakmica za nas. To su sve jako dobri igrači, igraju odličnu kontru, bit će nam vrlo teško. Ali sutra je novi dan – zaključio je izbornik.

Da, sutra je novi dan. Treba istaknuti da ni Norveška ne briljira, u prvom poluvremenu jučer više je Srbija bila na štihu, no tako je bilo i sa Švedskom, pa je proigrala baš protiv naše reprezentacije. Nije bilo dobro ovo, Červar je toga svjestan. Za jednu slamku se možemo uloviti, a to je da odigramo fenomenalno, iznenadimo sami sebe. Ne bi bilo prvi put. Na klackalici smo s Norveškom posljednjih godina, malo dobijemo mi, malo oni. Posljednju su dobili oni. Još boli.

Hrvatska - Bjelorusija 25:23
1/8

Komentara 9

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:31 19.01.2018.

Konačno se i Lino zabrinuo.

DU
Deleted user
07:38 19.01.2018.

lino mene najviše brineš ti.Daleko si od onog sigurnog trenera koji je osim želje imao i rješenja, sada se pomalo gubiš.imamo reprezentaciju top 3 i to treba dokazati.malo više treba forsirati vanjsku liniju gdje imamo nekoliko izvrsnih pucača i jednoga koji je isto tako odličan ali najoobičnija ....čka Kopljar ( zabija samo kada vodimo po par razlike a kada treba preuzeti odgovornost onda šalji dalje) za kojega je Duvnjak maestro.Cindrić je odličan ovo prvenstvo ali počeo je pretjerivati i to mu treba netko reći jer ipak treba još puno paletnte da bi bio jedan Čavar ili Balić.U svakom slučaju s obzirom na kvalitetu i domaći teren očekujem pobjedu protiv Norveške veću od 5 razlike a francuzi da nam dođu kao šlag na kraju ovog dijela prije borbe za naslov.Sretno naši!!!!!!!

Avatar southman
southman
09:16 19.01.2018.

veš mašina ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije