Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA U RUSIJI

Čerčesov dobio nasljednika: Na klupu sjeda proslavljeni internacionalac

Soči: Konferencija ruske nogometne reprezentacije
Igor Kralj/PIXSELL
23.07.2021.
u 23:00

Na klupi ruske reprezentacije došlo je do smjene nakon što je momčad pod vodstvom Stanislava Čerčesova u skupini na Europskom prvenstvu osvojila zadnje mjesto

Proslavljeni ruski internacionalac 52-godišnji Valerij Karpin u petak je postavljen za novog izbornika nogometne reprezentacije Rusije, a glavni će mu zadatak biti kvalificirati se za završni turnir Svjetskog prvenstva u Kataru, u skupini u kojoj se nalazi i Hrvatska.

Na klupi ruske reprezentacije došlo je do smjene nakon što je momčad pod vodstvom Stanislava Čerčesova u skupini na Europskom prvenstvu osvojila zadnje mjesto doživjevši uvjerljive poraze od Belgije i Danske te tako ostala bez plasmana u nokaut fazu natjecanja.

Čerčesov je na izborničkoj poziciji bio od 2016., na Svjetskom prvenstvu 2018. kojem je Rusija bila domaćin u četvrtfinalu su njegove izabranike zaustavili hrvatski nogometaši pobijedivši ih boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Karpin će potpisati ugovor 26. srpnja, a on će biti zaključen samo do kraja ove godine i njegovo će produljenje ovisiti o rezultatu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Rusija se nalazi u skupini H s Hrvatskom, Slovačkom, Ciprom, Slovenijom i Maltom i trenutačno je na drugom mjestu sa šest bodova iz tri nastupa, koliko ima i vodeća Hrvatska. Samo će prvoplasirana reprezentacija iz svake skupine izboriti izravan plasman u Katar, dok će drugoplasirani u doigravanje.

Upravo će dvoboj protiv Hrvatske 1. rujna na moskovskom stadionu Lužnjiki biti Karpinov izbornički debi u službenim utakmicama.

Veći dio igračke karijere proveo je u španjolskoj, a imao je više od 70 reprezentativnih nastupa. Kao trener je prošle sezone vodio Rostov do devetog mjesta u ruskoj Premijer ligi.

"Valerija Karpina ne treba posebno predstavljati. Nakon igračke karijere stekao je bogato trenersko iskustvo koje uključuje i uspješan rad na klupi Rostova prethodnih godina", izjavio je predsjednik Ruskog nogometnog saveza Aleksander Djukov.

Karpin je igračku karijeru završio 2005. u Real Sociedadu, a od 2009. je započeo trenersku karijeru na klupi moskovskog Spartaka čiji je trener bio u dva navrata, između 2009. i 2014., da bi potom po jednu sezonu proveo na klupi Mallorce i Torpedo Armavira. Od 2017. je bio trener Rostova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije