Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORINARI WATANABE

Čelnik gimnastičke federacije stigao u Zagreb zbog velike tragedije Marija Možnika

DOBRO World Cup Osijek 2021., finale greda
Davor Javorovic/PIXSELL
09.03.2023.
u 16:00

Doći u Hrvatsku na samo dva dana, a onda odletjeti u Japan nevjerojatna je gesta prvog čovjeka svjetske gimnastike, ali i još jedna potvrda koliko je Marijo Možnik bio velik gimnastičar

Predsjednik Međunarodnog gimnastičkog saveza (FIG) i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Japanac Morinari Watanabe boravio je dva dana u Hrvatskoj.  Nažalost, povod ovom dolasku bila je obiteljska tragedija predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) Marija Možnika, kojemu je Watanabe odlučio doći osobno izraziti sućut te je s njim na Mirogoju posjetio i grob nedavno preminulog Matea Možnika.

Doći u Hrvatsku na samo dva dana, a onda odletjeti u Japan nevjerojatna je gesta prvog čovjeka svjetske gimnastike, ali i još jedna potvrda koliko je Marijo Možnik bio velik gimnastičar, a danas jednako cijenjeni sportski djelatnik čija je obiteljska tragedija dirnula svijet gimnastike puno šire od granica Hrvatske. 

Watanabe se u Zagrebu susreo i s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom, zamjenikom veleposlanika Japana u Hrvatskoj Uedom Tatsuykiem i dopredsjednikom HGS-a Mariom Vukojom s kojima je imao radni ručak.

Posjetio je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a predsjednik HGS-a pokazao mu je i Gimnastički centar Lučko kao i njegov matični klub ZTD Hrvatski sokol u kultnom Sokolskom domu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije