Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remi u derbiju

Celjani putovali po poljskim putevima, 'plinarima' Lesjak ušao u glave

20.09.2017.
u 09:36

U najavi domaće premijere u Ligi prvaka protiv Pick Szegeda (subota, 20 sati) igrači Kasima Kamenice pokazali dva lica.

Nakon boda u Kristianstadu na otvaranju Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba osvojili su bod i u derbiju regionalne SEHA lige protiv Celja (25:25). U kakvoj su formi Slovenci ove godine, mogli su odnijeti i puni plijen, nešto slično smo već vidjeli u siječnju u utakmici reprezentacija za broncu.

Urban Lesjak ulovio je sve živo u zadnjih petnaest minuta. Svaka čast, vrhunski je vratar, ali dosta su mu i pomogli igrači našeg prvaka. Promašivali su kao na traci Žarko Marković, Mandalinić, Kontrec... Istina, sezona je mlada, ali nema puno vremena za uštimavanje nišanskih sprava. Naročito u Ligi prvaka, a zagrebaši već u subotu dočekuju Pick Szeged.

Kemija u svlačionici je ključna

– Ponovo nam se dogodila ista stvar kao u LP-u, ne bismo smjeli dozvoljavati takve stvari. To smo trebali mirno privesti kraju, ali bilo je previše pogrešaka, počevši od mene. Nisam zadovoljan. Lesjak je odličan, ušao nam je u šut i glave, u jednom trenutku više nismo mogli do gola – kaže Mario Vuglač, povratnik u klub.

– Otišlo je dosta igrača, ali je oslonac ekipe ostao: Tonči, Joso, Zlaja, tu je i Vori. Nadam se da će nas prestati pratiti ozljede, da će se što prije vratiti Bičanić, Pavlović i Božić-Pavletić. Nadam se i pobjedi protiv Szegeda.

I nije PPD Zagreb bez šanse, okupljena je zanimljiva ekipa, ali generacijski pomalo udaljena, pa će dosta toga ovisiti o kemiji u svlačionici.

Na kraju se morali spašavati

Krene li Kamenica s istom početnom postavom protiv Szegeda kao protiv Celja, oni koji inače dolaze samo u Arenu, pitat će se jesmo li na pravoj utakmici. Dobra je bila ta postava s Hrstićem, Mrakovčićem i Vuglačom na vanjskim pozicijama, do 15. minute otišli su na +5 i svi se upisali u strijelce. Imali su to zagrebaši i u nastavku, ali u oba su navrata uslijedila brljanja, gubljenje lopti sa sedmoricom u napadu ili već spomenuta raspucavanja Lesjaka. Na kraju je Skok morao spašavati jer su Celjani imali napad i minutu odmora za pobjedu.

– Uz malo više discipline mislim da bismo pobijedili – kaže Skok, a trener Kamenica ističe:

– Ne bih htio umanjiti Lesjakov udio, ali mi pri šutu nismo ispoštovali neke stvari, pa smo se na kraju morali spašavati.

I gosti su napravili more pogrešaka, a njihov trener Branko Tamše spomenuo je da su više od tri sata putovali jer su uletjeli u krkljanac zbog prometne nesreće pa su morali po poljskim putevima do Zagreba. I da, orden za žrtvu prema rukometu svima koji su po tom pasjem vremenu potegli do Podsuseda. 

Komentara 1

ZO
zoranos
09:46 20.09.2017.

Dakle PPD je bez vizije - što oni zapravo žele? Pojačali su se, ali ne mogu napraviti iskorak, jer za to je potrebno puno više ulaganja. Sada imamo više stranaca nego domaćih, imamo i puno veterana i u PPD-u samo još Mandalinić igra od reprezentativaca. Jel pametno npr. da jedan Vori koći razvoj Kontreca (u Švedskoj Vori igrao cijelu utakmicu). Nema iskoraka u Europi, a radi se veliki korak unazad što se tiče reprezentacije. Uglavnom mislim da se trebamo polako pripremati da nam reprezentacija veše neće ponekada niti skupinu prolaziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije