Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROCHALLENGE

Cedevita umalo izgubila dobiveno

KK Cedevita
Renato Branđolica
08.12.2009.
u 21:47

U 3. kolu Eurochallenge kupa, Cedevita je tek u završnici osigurala pobjedu (85:71) protiv kvalitetne, uporne i iskusne Dexije te došla do omjera 1-2.

Sve je Cedevita imala riješeno pred početak posljednje četvrtine, ali su igrači Piksija Subotića sami vratili goste iz Belgije u susret.

U prvih 30 minuta trio Žižić-Krasić-Rudež vukao je domaću momčad prema prvoj europskoj pobjedi, imali su i plus 13 (49:36, 25. minuta) nakon polaganja Krasića, ali su odlučili kako ne trebaju igrati obranu i iskusna Dexia se vratila do sredine posljednje dionice i u 36. minuti izjednačila na 65:65.

Egal završnicu prelomio je iskusni dvojac Baždarić - Krasić, koji je odveo Cedevitu na 75:69 u 38. minuti, nakon čega više nije bilo povratka za belgijske košarkaške, među kojima je teško naći Belgijanca.

Prvi dio igre pripao je Damjanu Rudežu, koji je uz pomoć raspoloženog Franka Kaštropila s klupe, odveo svoju momčad do 40:28 u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Dobro se Cedevita snašla i u "run'n'gun" periodu treće četvrtine kada je dobro odregirao mladi Dino Butorac, ali je onda slijedio pad početkom posljednje dionice.

- Zaslužili ovu pobjedu iako su gosti u četvrtoj četvrtini imali šansu za pobjedu, ali smo uspjeli ostati hladne glave. Raduje me povratak Krasića, a Mobley nije igrao zbog boli koje je osjetio na zagrijavanju - rekao je trener domaćina Subotić.

Najboljih strijelac domaćina bio je Rudež sa 20 poena. Baždarić je dodao 16, Anderson15, a Žižić je ubacio 12. McNeal sa 17 poena bio je najbolji gostujući strijelac, a treba istaknuti kako su gosti promašili 14 od 30 slobodnih bacanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije