Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI IZBORNIK

Capello: Već znam tko su izvođači penala na SP

Fabio Capello
REUTERS
25.12.2009.
u 19:08

Talijanski strateg Fabio Capello, izbornik engleske nogometne reprezentacije, priznaje da je već u glavi već odredio izvođače penala za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici.

Za Engleze su penali bili prava noćna mora na prethodnim izdanjima Svjetskih prvenstava. Udarci s bijele točke koštali su ih eliminacije na Mundijalima 1990., 1998. i 2006. godine.

Capello otkriva da puno radi i puno razmišlja i o tom elementu...

- Penali su uvijek lutrija. Znam dosta velikih igrača koji se nisu usudili izvoditi penale jer se nisu osjećali sigurni. Kada dođe vrijeme da pobjednika određuju kazneni udarci, a vi morate odlučiti tko će biti izvođači, može vam se dogoditi da vam i najbolji igrači kažu: ''Ne bih, hvala'' – komentirao je Capello.

- Uvijek nastojim za izvođenje penala odrediti one igrače koji su ih spremni pucati. I uvijek u glavi imam opciju da bi utakmicu mogli odlučiti i penali. Stoga ja već znam tko su najbolji izvođači u engleskoj reprezentaciji. Naravno, uvijek se igrači s pritiskom šutiranja s bijele točke nose na različit način.

Slikovito je Capello na kraju objasnio razliku vježbanja pucanja penala na treningu ili izvođenja u ključnom trenutku.

- Na treningu vam se gol čini velik, a vratar malen. Ali, kada dođe vrijeme da trebate zabiti penal za osvajanje Svjetskog prvenstva, gol vam je tako mali, a golman tako velik. Teško je postići pogodak iz kaznenog udarca pod pritiskom – na kraju će Capello. 

Komentara 1

AR
armando;)
22:22 25.12.2009.

a kako ti znaš da če i opče biti penali za englesku??munjoz jedan:D...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije