Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP srednjih škola

Canjuga nakon juniorskog traži zlato na školskom SP-u

'sport, 14.09.2009., varazdin, 1. kolo dukat premijer lige, rukometna utakmica izmedju rk varteks di caprio - rk medvescak ndf, trener vladimir canjuga Photo: Marko Jurinec/VLM'
'Marko Jurinec/VLM'
18.03.2010.
u 11:40

Rukometna ekipa srednje škole iz Ivanca započinje u subotu svoju veliku portugalsku avanturu.

Naime, aktualni srednjoškolski prvaci Hrvatske predstavljat će svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, koje se održava od 19. do 27. ožujka u trima portugalskim gradovima, u Bragi, Fafeu i Guimaresu.

Ivanečki rukometni geni

Ivančani imaju velik privilegij – s klupe će ih voditi velik rukometni stručnjak profesor Vladimir Canjuga.

– Dečki su nestrpljivi. Naporno se treniralo, ovo je ipak jedinstvena prilika da se dokažu na ovako jakom natjecanju – rekao nam je prije odlaska na put trener Vladimir Canjuga.

Ivančani su dvije godine zaredom osvojili državni naslov prvaka. Ipak, glavnina igrača koja je osvojila zadnju titulu, neće vidjeti Portugal.

– Naslov prvaka osvojili su igrači koji su bili '90. i '91. godište. No, kako je to bilo lani, a oni su bili maturanti, više nisu u našoj školi pa smo za Portugal morali sastaviti novu momčad. Dečki su to mahom rođeni 1993. godine i mlađi. Problem je što se naš model natjecanja ne poklapa s europskim – otkrio je Vladimir Canjuga.

To ne znači da se na obalu Atlantskog oceana putuje s bijelom zastavom.

– Daleko od toga. Ivanečki kraj već godinama, iz generacije u generaciju stvara velike rukometne talente. I u ovoj mladoj momčadi ima darovitih igrača, od kojih će neki brzo napredovati. Bitno je samo da sve ono što smo mjesecima uvježbavali pretočimo u igru na utakmicama. A tada je sve moguće – poručio je trener, koji je prošle godine hrvatsku juniorsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Tunisu odveo do zlatne medalje.

– Eto, i u toj reprezentacija bila su dva Ivančanina. Najbolji srednji vanjski cijelog prvenstva Vedran Huđ i vratar Alan Grd. Kažem vam ja, ima nešto u ivanečkim rukometnim genima – rekao je rukometni stručnjak Vladimir Canjuga.

Na otvaranju s Ciprom

Na prvenstvu će nastupiti igrači iz 24 zemlje. Srednja škola Ivanec prvi će dio prvenstva odigrati u Bragi u skupini B. Protivnici će im biti igrači iz Slovenije, Portugala, Francuske, Italije i Cipra, s kojim će i otvoriti natjecanje prvom utakmicom već u subotu u 16.30 sati.

Na put s rukometašima odlazi i predstavnica Školskog sportskog saveza Josipa Polančec jer će Varaždinska županija biti domaćin sljedećeg Svjetskoga prvenstva, 2012. godine.

Hrvatska će u Portugalu imati predstavnike i u ženskom dijelu turnira. Pravo nastupa izborile su učenice Srednje škole Koprivnica, što i nije čudno, s obzirom na to da su glavnina igračica članice Rukometnog kluba Podravka. Za razliku od svojih muških kolega, Koprivničanke će biti smještene u Fafeu, a natjecat će se u skupini D. Osim Hrvatica put prema drugom krugu tražit će i ekipe srednjih škola iz Francuske, Turske, Nizozemske, Luksemburga i Bugarske. Prva utakmica na rasporedu im je u subotu u 10.30 sati protiv Luksemburga. Zanimljivo, zbog gustog rasporeda odigravanja utakmica, Koprivničanke će u nedjelju dvaput izlaziti na parket. U 10.30 sati igrat će protiv Bugarske, a u 16.30 sati i protiv Turske. Slično očekuje i Ivančane. Oni će u ponedjeljak imati dvostruki program. U 9 sati očekuje ih susret sa domaćinom, Portugalom, a u 15 sati odmjerit će snage s vršnjacima iz Francuske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije