Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Dasović

Čačiću i Šukeru, vrijeme je za odlazak!

Šuker i Čačić
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/6
07.10.2017.
u 10:16

Primijenimo li tvrđi aspekt, odnosno slijedimo li šprancu po kojoj su s klupe vatrenih odlazili Igor Štimac i Niko Kovač, Ante Čačić morao bi nakon ove utakmice na Rujevici biti bivši izbornik.

Ostanemo li bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a nezadrživo idemo tim putem, ovaj kvalifikacijski ciklus pamtit ćemo kao skandinavsko prokletstvo. Najprije poraz od Islanda u 90., sada i remi s Fincima u 90. minuti, nešto što bi u normalnim okolnostima, dakle s izbornikom kojega igrači slijede, a potom i sa Savezom koji se nipošto ne upušta avanturu s trenerom Lokomotive (po Mamićevom dekretu, kako drugačije!), bilo nezamislivo.

Primijenimo li tvrđi aspekt, odnosno slijedimo li šprancu po kojoj su s klupe vatrenih odlazili Igor Štimac i Niko Kovač, Ante Čačić morao bi nakon ove utakmice na Rujevici biti bivši izbornik. Trebao je to biti već i nakon Turske, budući da bi tada njegov nasljednik u miru mogao pripremati posljednje dvije kvalifikacijske utakmice. Ovako, reprezentacija već danas putuje u Ukrajinu, i novi šef našao bi se u vremenskom tjesnacu u kojemu bi teško mogao prodrmati atmosferu i pokrenuti ili promijeniti stvari. Uglavnom, ne zna se što je gore; da Ante Čačić ostane, ili da ode. Sve je otišlo kvragu!

Šuker i Čačić
1/13

Sve je na Rujevici otpočetka mirisalo na neuspjeh. Ozračje na stadionu bilo je komorno, reprezentacija s igračima Barcelone, Real Madrida i Juventusa čak nije uspjela ni rasprodati Rujevicu, ‘bombonijericu’ kapaciteta ni 8500 gledatelja, i pritom je izviždana kao rijetko kada. Kao i predsjednik Saveza Davor Šuker, kada je Luki Modriću predavao plaketu za stoti nastup. Po zapovjednoj odgovornosti, Šuker je najveći krivac za ovaj kvalifikacijski brodolom, iako je zapravo samo marioneta u rukama pravoga gazde Saveza kojemu ne može reći ‘ne’.

I tako onda dobijemo potkapacitiranoga izbornika, reprezentativce koji biraju utakmice i nikad trulije ozračje društvene tolerancije prema nogometnoj reprezentaciji i vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza. Svijetli kao svjetionik jedino Luka Modrić, njegova klasa, inteligencija, lucidnost, borbeni duh. A svi oko njega su samo nijemi svjedoci manfiestacije njegove čiste genijalnosti. Luka za Hrvatsku igra sam, a kad su tako postavljene stvari u našoj igri, onda nas i 87. reprezentacija sa svjetske rang-liste može držati u mišjoj rupi.

Šuker i Čačić
1/16

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije