Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante na vrhu

Čačić najučinkovitiji izbornik u Europi, ispred Löwa, Santosa...

Ante Čačići Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
17.11.2016.
u 15:38

Gledamo li učinak u posljednjih 16 utakmica, Čačić je najuvjerljiviji izbornik u Europi!

Pobjedom u Sjevernoj Irskoj Ante Čačić nastavio je impresivan niz na klupi Hrvatske. U 16. nastupu stigao je do 12. pobjede, uz tri remija te onaj nesretni poraz u produžecima od Portugala.

U tih 16 utakmica osvojio je 81 posto mogućih bodova, a impresivna je i gol-razlika Čačićeve Hrvatske – 39:7.

Gledamo li učinak u posljednjih 16 utakmica, Čačić je najuvjerljiviji izbornik u Europi! Doduše, francuski izbornik Didier Deschamps ima potpuno jednak učinak, ali uz dosta lošiju gol-razliku – 33:12.

Izbornik aktualnog prvaka Europe Portugala Fernando Santos u posljednjih je pak 16 utakmica ostvario 11 pobjeda, tri remija i dva poraza, što je 75 posto mogućih bodova.

A u leđa našem Čačiću gleda i njemački izbornik Joachim Löw, koji je na učinku od 73 posto.

Koliko je impresivno Čačićevih 81 posto, potvrđuje i usporedba s njegovim prethodnicima. Tako je Bilić kao izbornik osvojio 72% bodova, Kovač 61, Štimac 58, Ćiro i Barić po 57, a Cico svega 55% bodova...

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 12

DU
Deleted user
19:31 17.11.2016.

Ante Čačić je od prve minute svog mandata bio dočekan "na nož" od ovih istih novinara koji ga hvale na sva usta . Proglašavali su ga neznalicom koji popravlja televizore i naravno poslušnikom Z.M.-a , zato je i veliki dioo javnosti bio protiv njega kao i sve prisutni Ćiro . Čovjek nije dobio priliku pokazati zaslužuje li mjesto selektora ili ne nego je odmah dočekan đonom a imao je za razliku od svojih predhodnika Bilića i Štimca bar trenerskog iskustva iza sebe dok je taj dvojac prije reprezentacije zajedno sakupio nekoliko mjeseci sjedenja na klupi . Eto Bilić se učio i sad je cijenjen kao trener dok za Štimca to ne vrijedi . Kad je Čačić osvojio prvo mjesto u skupini na EP pobjedivši nepobjedivu furiju počelo se već pozitivnije pisati o Anti i falilo je samo malo više hrabrosti i otvorenije igre sa Portugalom da postane heroj . Sad opet odlično gura u kvalifikacijama , imao je jedino kiks protiv Turske ali da se nije igralo pred praznim tribinama što su nam priuštili divljaci koji se nazivaju navijačima siguran sam da bi pravi navijači da su imali prilike bit pomogli da se dobije i Turska . Znači da je Čačić uz izrazitu nepovoljnu situaciju u i oko reprezentacije napravio do sad veliki posao i tko to negira iz njega progovara ljudska zloba i zavist .

Avatar Dančo
Dančo
19:15 17.11.2016.

igramo najbolji nogomet u zadnjih 10-ak godina to su cinjenice, sve drugo je lupetanje prazne slame, jal, zloba ili ljubomorna. svaka cast gospodine cacic i puno srece do kraja ovih kvalifikacija

D2
Dubravko_23
18:23 17.11.2016.

Imali su tu ekipu i Bilić, i Štimac, i Kovač...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije