Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet "belgijca"

Butina: U ovoj Belgiji nema podjela jer oni imaju "kemiju"

Tomislav Butina (1)
Goran Stanzl/Pixsell
10.09.2012.
u 10:54

– Oni će sigurno krenuti naprijed, a nama će tada biti lakše. Uvijek je lakše pričekati suparnika pa ga “iskontrirati”.

Nakon slobodnog subotnjeg popodneva i večeri naši su se nogometaši u nedjelju popodne opet, uoči ručka, okupili u hotelu As, a navečer su trenirali u Zagrebellu. U ponedjeljak su u 9.30 sati odletjeli u Bruxelles, na drugu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP 2014. godine u Brazilu protiv Belgije, koja će se odigrati u utorak (stadion King Baudouin, 20.45 sati). Dugogodišnji reprezentativni vratar Tomislav Butina kaže:

Stalni imperativ pobjede

– Logično je bilo da nismo s Makedonijom igrali tako lijepo za oko kao na Euru. Jer, na Euru smo uživali u igri, berući plodove sjemena mukotrpno posađenog u kvalifikacijama! Uvijek je u kvalifikacijama teže igrati nego na velikim natjecanjima jer je iznad glave stalno imperativ pobjede. Stoga sam, dakle, iznimno zadovoljan pobjedom protiv Makedonije, jer ta je utakmica ipak više bila odigrana na emociju, nego na organizaciju i taktičku disciplinu – smatra Butina.

Branili ste u Bruggeu, dobro poznajete Belgiju, kakva utakmica očekuje Hrvatsku u Bruxellesu? Možemo li biti optimisti?

– Naravno! Bit će nam lakše igrati s Belgijom nego s Makedonijom. Belgija je, naime, sad u zanosu, svjesna svoje kvalitete, ima igrače koji su ostvarili velike europske transfere. Ali baš zato mora nešto i pokazati pred svojim navijačima. Oni će sigurno krenuti naprijed, a nama će tada biti lakše. Uvijek je lakše pričekati suparnika pa ga “iskontrirati”. Uglavnom, bit će to nakon dugo vremena kvalifikacijska utakmica koja će biti lijepa za gledanje, jer smo i mi i oni “španerske” momčadi. Neće to biti “šahovska partija”, nego pravi, muški nogomet – rekao je Butina i naglasio:

Wilmots je autoritet

– Belgijce su često u prošlosti pratile podjele na Flamance i Valonce, govorilo se da nisu jedinstveni, da nema “kemije” među njima. Ali, s ovom generacijom igrača zaboravite na tu priču! Većinu ovih igrača ne zanimaju podjele. K tome, izbornik Marc Wilmots autoritativan je tip, pravi je “fajter” i igrači ga slušaju i slijede. No, vjerujem da ćemo ostati neporaženi, nadam se da će izbornik Štimac pronaći pravu taktiku i otupjeti oštricu silnih belgijskih ambicija – nada se Butina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije