Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bunt u reprezentaciji:

Niko nema takta, igrači sve više negoduju!

11.10.2014., Vukovar - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice s Azerbajdzanom. Niko Kovac i Darijo Srna.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
13.10.2014.
u 13:15

Njemački dril: Niko ne shvaća da takva stega prema igračima kod kockastih ne prolazi

Lakonski je, nekako olako, Niko Kovač prešao preko odlaska Nikice Jelavića.

– Hvala mu za sve što je dao reprezentaciji Hrvatske. Želim mu sreću u životu – kazao je izbornik.

I okrenuo se na drugu stranu. Naravno, to je čista slika za javnost, Niko Kovač nemirno spava već dulje vrijeme. Vidi se to i po njegovu grču na licu. Odlazak Jelavića samo mu je dodatna potvrda da nešto ne radi kako treba. Kovač je u velikim problemima, koji nisu započeli sada, nisu ni odlaskom Vukojevića i Eduarda. Još otkako je preuzeo reprezentaciju, nije našao pravu kemiju s igračima, među kojima ima dosta onih kojima je bio kapetan. Tada je, što je sasvim logično, bio drukčiji, znao se izboriti i da se nakon večere može popiti čaša vina.

Previše analiza i sastanaka

No, Kovač izbornik dao je drukčiji tonalitet, odaslao je muziku koja ne godi igračima. Često se znamo hvaliti kako ti mladići igraju u ponajboljim svjetskim klubovima, svi imaju masne ugovore koje odrađuju bez pogovora. U svojim klubovima pod stalnim su drilom i kada dođu u reprezentaciju, žele opušteni ritam, žele drukčiji odnos. Naš forte godinama je bilo zajedništvo, borba za Hrvatsku, ostavljanje srca na terenu. Ali, uz prijateljski odnos, obiteljski, drukčiji od onog u drugim reprezentacijama. A Kovač im je ponudio njemačku disciplinu, stalne analize, česte sastanke... I ta stalna uspoređivanja s Njemačkom, toga je svima preko glave. Hrvatske je uvijek bila najbolja kad je bila svoja. Nikada nećemo biti Nijemci, to Kovač mora shvatiti.

– Uvjerio sam se tisuću puta, a nisam glup, koliko je složeno i kompleksno voditi reprezentaciju. Sve to skupa nije nimalo jednostavno, ima milijun detalja na koje treba paziti i koje treba ukomponirati – kaže nam jedan od funkcionara, koji je bio niz godina uz reprezentaciju.

Još se prepričava kako naši na pripremama za SP u Brazilu nisu smjeli nosom proviriti iz kampa. Navodno je u jednom trenutku Mario Mandžukić nazvao prijatelja iz Bayerna Bastiana Schweinsteigera, a razgovor nam je prepričan.

– Daj, reci mi što se kod vas radi, imate li slobodnog vremena – pitao je Mandžo.

– Tu su nam supruge i djevojke, imamo ritam treninga, obveznog vremena, a u slobodno vrijeme smo s njima – odgovorio mu je njemački reprezentativac.

Naravno, Mandžukić se uhvatio za glavu. Ali, bilo je vrijeme SP-a, nije trebalo dizati glas.

Uskoro je uslijedila Kovačeva packa o trkačkim mogućnostima, koja nije dobro sjela među igračima. "Moji dečki", kako im tepa Kovač, bez obzira na to što takvog odnosa nema i ta poštapalica igračima također ide na živce, samo su pognuli glave i mrmljali između sebe: Još jednom im je izbornik javno očitao lekciju. Još gore je dočekana izjava o društvenim mrežama.

– Igrači uopće ne razgovaraju, svi su na Facebooku, Instagramu, Twitteru. Nabiju slušalice i u svom su svijetu – kazao je Kovač.

Nedostatak komunikacije

Naravno, to je sasvim drukčije. U reprezentaciji vlada prijateljstvo, druženja, igrači su, barem oni stariji, stalno na liniji i kada nema reprezentativnih utakmica... Srna, Mandžukić, Olić, Modrić, Ćorluka... Uostalom, navodno je Jelavić reprezentaciju želio napustiti još prije utakmice s Bugarskom, pa su ga baš prijatelji Srna, Olić i Mandžukić nagovorili da ne ode.

Taj nedostatak komunikacije najviše je izražen kod izbornika, kao da je on na Fejsu... Vukojević i Eduardo otišli su zbog njega i odnosa, Pletikosa je to učinio na gospodski način. Sada je stijeg napustio Jelavić. Nema opravdanja za taj potez, za Hrvatsku se mora igrati, jer ne igra se za izbornika. Mogao je to napraviti na drukčiji način, ali i Kovač je mogao i morao to spriječiti. Ako nije znao što se sprema, onda nešto ne štima. Došlo je vrijeme da Niko Kovač porazgovara sam sa sobom, zapita se u čemu je problem, griješi li u čemu... Srećom, prema svim informacijama iz tabora reprezentacije, Jelavićev odlazak je tek pojedinačna reakcija, nema govora o nekakvoj pobuni ili slično. No, nastavi li izbornik ovako, onda je samo pitanje kad će se i to dogoditi. Sve je dobro dok ima rezultata...

>>Pomirljivi Kovač: Kada bih ga opet pozvao, mislim da bi se Nikica vratio

>>Odlazak iz momčadi trenerova je odgovornost!

Komentara 163

DR
draxy
13:42 13.10.2014.

Žalosno je da se ovakav tekst objavljuje na dan kada hrvatska reprezentacija igra utakmicu.Sada bi valjda igrači i selektor trebali ovo demantirati i ući u raspravu sa autorom ovog bezveznog teksta umjesto da se koncentriraju na osvajanje bodova.

BU
bucovragec
13:31 13.10.2014.

Naslov: "Bunt u reprezentaciji!", predzadnja rečenica:" ... nema govora o nekakvoj pobuni ili slično." Još Maršić zna kako je tekao razgovor između Mandže i prijatelja mu Bastiana - hahahahahahahahahahaha.

Avatar Idler 3
Idler 3
13:28 13.10.2014.

A jel ovaj autor plaćen po broju novinskih kartica napisanih protiv repke il je to sam trend kod štovatelja lika i djela našeg poznatog TV komentatora !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije