Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U-17 TURNIR

Budimirovi izabranici remizirali protiv Njemačke. Mlada reprezentacija bori se za Euro

Marijan Budimir je novi izbornik U-17 reprezentacije (arhiva)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
20.03.2024.
u 17:00

Pred mladim reprezentativcima je utakmica protiv Portugala (23. ožujka u 17.00 sati). Nakon toga igrat će protiv Irske (26. ožujka u 11.00 sati)

Hrvatska U-17 reprezentacija u Portugalu igra turnir kojim se nastoji izboriti za plasman na Europskom nogometnom prvenstvu za usrast do 17 godina. Mladi nogometaši susreli su sa Nijemcima, a utakmica je završila neriješeno, rezultatom 3:3. Momčad Marijana Budimira tako je kvalifikacije otvorila jednim bodom. U konkurenciji su i reprezentacija Portugala te reprezentacija Republike Irske.

Utakmicu su obilježila čak četiri dosuđena kaznena udarca. Mislav Ćutuk je već u petoj minuti i uspješno ga realizirao za vodstvo Hrvatske. Svega šest minuta kasnije Njemačka je došla do izjednačenja pogotkom Cennyja Neumanna koji je narčao na odbijanac nakon obrane Antonija Rajića.

VIDEO 'Vatreni' na opuštenom turniru u Egiptu: Dalić uoči Eura želi riješiti još ove dileme

Nijemci su u 20. minuti uspjeli preokrenuti rezultat drugim golom Neumanna. Međutim, mlada hrvatska reprezentaicija brzo je uzvratila golom Roka Vojvodića u 33. minuti. Nakon svega deset minuta igre u drugom dijelu Hrvatska je ponovo došla do vodstva. Drugi je penal izborio Bruno Durdov, a zabio je Ćutuk.

VEZANI ČLANCI:

Uspjeli su novostečeno vodstvo zadržati sve do 72. minute. Potom je treći penal na susretu, ovoga puta za Njemačku, zabio Francis Onyeka. Imali su Nijeci priliku povesti u 90. minuti, no Adin Ličina nije uspio svladati Rajića iz četvrtog penala u susretu, a momčadi su podijelile bodove.

Pred mladim reprezentativcima je utakmica protiv Portugala (23. ožujka u 17.00 sati). Nakon toga igrat će protiv Irske (26. ožujka u 11.00 sati). Portugal i Irska igrat će drugi susret trunira koji je na rasporedu 20. ožujka od 17.00 sati.

 

GALERIJA Svi dresovi vatrenih: Legendarne 'kockice' preplavile su svijet, po ovome smo najpoznatiji

Marijan Budimir je novi izbornik U-17 reprezentacije (arhiva)
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije