Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elitno kolo

Velika nada hrvatskog nogometa (17) debitirat će za U-19 reprezentaciju

Luka Vušković
Saša Miljević/Pixsell
19.03.2024.
u 07:00

Vušković je ovoga proljeća skupio šest nastupa za 11-plasiranu momčad poljske lige i postigao je dva pogotka. Poljska je prva Vuškovićeva postaja na putu prema Tottenhamu, za kojega će pravo nastupa steći sljedeće godine, kada navrši 18 godina.

Donedavni Hajdukov dragulj, sada igrač poljskoga Radomiaka, 17-godišnji Splićanin Luka Vušković, vraća se u hrvatsku reprezentaciju. Debitirat će za momčad U-19 koju vodi nekadašnji Hajdukov trener Siniša Oreščanin. Ta selekcija nastupa u Elitnom kolu kvalifikacija za EP, i sve tri utakmice igrat će u Varaždinu: 20. ožujka s Njemačkom, 23. ožujka s Turskom i 26. ožujka s Rumunjskom. Samo pobjednik skupine plasirat će se na Europsko prvenstvo koje će se od 11. listopada do 21. studenoga 2024. igrati u Sjevernoj Irskoj.

Inače, Vušković je ovoga proljeća skupio šest nastupa za 11-plasiranu momčad poljske lige i postigao je dva pogotka. Poljska je prva Vuškovićeva postaja na putu prema Tottenhamu, za kojega će pravo nastupa steći sljedeće godine, kada navrši 18 godina.

Na Oreščaninovu popisu su: Borna Buljan (Hajduk), Jan Hlapčić (Osijek), Krešimir Vrbanac (Osijek), Luka Vušković (Radom Radomiak), Ivan Cvetko (Dinamo), Noah Pesch (Bayer Leverkusen), Luka Hodak (Hajduk), Patrik Majdandžić (Empoli), Branko Pavić (Dinamo), Ante Kavelj (Hajduk), Luka Vrbančić (Dinamo), Vito Čaić (Velež), Borna Panić (Rudar Velenje), Roko Brajković (Hajduk), Zlatan Koščević (Dinamo), Noel Jakac (Rijeka), Anton Matković (Osijek), Ante Utrobičić (Karlovac), Toni Majić (Dinamo) i Ivan Canjuga (Lokomotiva).

– Očekujem da će dečki dati najbolje od sebe, vjerujem da ćemo biti konkurentni i konzistentni, iako nas u elitnom kolu očekuju vrlo jaki protivnici. Nedostaje nam nekoliko vrlo važnih igrača, ali siguran sam da aktualni kadar ima dovoljno kvalitete za dobar turnir. Nadamo se da će nam pomoći domaći teren i da će nas podržati naši navijači – izjavio je izbornik Siniša Oreščanin za web-stranicu HNS-a.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije