Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA ANALIZA

VIDEO Dalić ima 19 sigurnih za Euro. Evo oko kojih se igrača još uvijek 'lomi' izbornik vatrenih

Zagreb: Trening nogometne reprezentacije na terenu Hitrec Kacijan
Slavko Midzor/PIXSELL
20.03.2024.
u 15:55

Iz reprezentacije su više puta istaknuli da je jedan od ciljeva ovog turnira opuštanje i svojevrsni teambuilding igrača. Naravno, rekli su da će utakmicama pristupiti ozbiljno, no puno važnije od rezultata je da se nijedan reprezentativac ne ozlijedi u ovim susretima

Hrvatska nogometna reprezentacija se okupila posljednji put uoči okupljanja u lipnju povodom Europskog prvenstva. 'Vatreni' u glavnom gradu Egipta, Kairu igraju na pripremnom turniru, na kojem sudjeluju i reprezentacije Egipta, Tunisa i Novog Zelanda. U subotu, 23. ožujka 'vatreni' će od 21 sat igrati u jednom od polufinala turnira protiv selekcije Tunisa, dok se u drugom polufinalu dan ranije sastaju Egipat i Novi Zeland. Finale je na rasporedu 26. ožujka, a dvije poražene reprezentacije će istog dana igrati za treće mjesto. 

Nakon ovog pripremnog turnira iduće okupljanje je, kako smo i naglasili, ono za Europsko prvenstvo. U Rijeci će 3. lipnja odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije, dok je 8. lipnja na Nacionalnom stadionu u Lisabonu na rasporedu utakmica protiv Portugala.

Izbornik Zlatko Dalić na ovom okupljanju neće moći računati na ozlijeđene Josipa Šutala i Martina Baturinu, a potvrđeno je da u Egiptu neće nastupati ni Ivan Perišić koji se još uvijek oporavlja od teške ozljede koljena zadobivene u rujnu. 

Tunižani su otputovali u Kairo gdje treniraju, ali imaju znatno više kadrovskih problema nego 'vatreni'. Naime, čak šest igrača u dogovoru sa Savezom nije otputovalo u Egipat (Mejbri, Msakni, Maaloul, Memmiche, Meriah i Tka), a razlog tome su klupske obveze. Uz to, zbog ozljeda neće moći igrati Talbi i Saad, a zbog ozljede je upitan njihov najbolji igrač i kapetan Ellyes Skhiri, inače veznjak Eintrachta iz Frankfurta.

Iz reprezentacije su više puta istaknuli da je jedan od ciljeva ovog turnira opuštanje i svojevrsni teambuilding igrača. Naravno, rekli su da će utakmicama pristupiti ozbiljno, no puno važnije od rezultata je da se nijedan reprezentativac ne ozlijedi u ovim susretima.

'Vatreni' su već jednom igrali protiv reprezentacije Tunisa. Bilo je to 11. lipnja 2019. godine u Varaždinu kad je Tunis svladao Hrvatsku rezultatom 2:1. To je jedini međusobni ogled Hrvatske i Tunisa u povijesti te su tako Tunižani jedni od rijetkih reprezentacija koje hrvatska selekcija nije svladala. 

VEZANI ČLANCI:

Prema onome što je izbornik u posljednje vrijeme izabirao, od 23 igrača koja izbornik može pozvati za Europsko prvenstvo siguran status ima 19 imena, naravno ako svi budu zdravi. Među sigurnim putnicima su Livaković, Gvardiol, Vida, Šutalo, Erlić, Juranović, Sosa, Stanišić, Modrić, Brozović, Kovačić, Pašalić, Majer, Ivanušec, Vlašić, Petković, Kramarić, Budimir i Perišić.

Tako će ove utakmice poslužiti i kao sredstvo za rješavanje dilema pri odlučivanju izbornika za posljednja četiri mjesta na popisu.

Zagreb: Trening nogometne reprezentacije na terenu Hitrec Kacijan
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije