Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blista pod obručima

Trener oduševljen Hrvatom, nadolazećeom zvijezdom: Shvatio je bit NBA brže no što sam mislio

Brett Brown
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.03.2017.
u 21:15

Ovo je razlog zašto su Sixersi dali razigravača Elfrida Paytona Orlandu za prava na Darija Šarića. Ovo je razlog zašto su uzeli hrvatskog krilnog centra, a ne u tom trenutku puno potrebnijeg braniča ili krilo s dobrim šutem. Sve to činili su zbog ove verzije Darija Šarića, koju smo gledali u veljači i ožujku.

Dario Šarić ponovo je oduševio navijače Philadelphia Sixersa pa novinari koji prate klub ne prestaju pisati panegirike o njemu. Ovaj put odveo je svoju momčad do pobjede na teškom gostovanju u Chicagu (117:107), u što je ugradio svoj novi osobni NBA rekord u broju koševa (32), ali i 10 skokova.

Sve to pa i ono dosad viđeno u sezoni nagnalo je Keitha Pompeya, novinara Philadelphia Inquirera, da napiše sljedeće retke:

Šiši veliki dobitak

“Ovo je razlog zašto su Sixersi dali razigravača Elfrida Paytona Orlandu za prava na Darija Šarića. Ovo je razlog zašto su uzeli hrvatskog krilnog centra, a ne u tom trenutku puno potrebnijeg braniča ili krilo s dobrim šutem. Sve to činili su zbog ove verzije Darija Šarića, koju smo gledali u veljači i ožujku.”

Nakon svih tih odluka, u Sixersima nema sretnijeg čovjeka od trenera Bretta Browna koji se još ne može načuditi mladom Hrvatu:

– Dario ima sposobnosti koje vas navedu na čuđenje. I kada je pod velikim pritiskom obrane, on pronalazi rješenja, a u reketu sjajno koristi tijelo odnosno drugo rame. Zapravo, on tjera suparničke trenere na staru dvojbu, da li takvog igrača udvajati i riskirati njegovo povratno dodavanje nekome od šutera na trici ili se od njega braniti jedan na jednoga. Dario je shvatio bit NBA košarke brže nego što sam mislio da hoće, a bolji je i šuter no što sam mislio – kazao je trener Sixersa Brett Brown, koji se također brinuo kako će se mladi Hrvat prilagoditi NBA pravilima, na 82 utakmice u sezoni, na atlete na njegovoj poziciji...

No, sve to Dario je apsolvirao u rekordnom roku, pri čemu je imao i malo sreće jer je nakon ozljeda nekih suigrača dobio više minuta i povjerenja. Jer, najprije se ozlijedio prvi izbor drafta Ben Simmons, koji bi sigurno dobio svu pažnju trenera Browna, a potom i Joel Embiid, glavni produkandidat za NBA novaka godine.

U lovu na Gasola

Kada su njih dvojica otpala, Brown se odlučio na hrabar potez. U prijelaznom roku riješio se iskusnog Ilijasove, turskog krilnog centra fine ruke, i potpuno se posvetio Šariću. A njemu bi to trenersko povjerenje moglo donijeti i naslov novaka godine u NBA ligi, što je nagrada koju je od Europljana dosad osvojio samo Pau Gasol (2002.). Šarić je u Chicagu 21. put zaredom postigao dvoznamenkasti broj koševa, pri čemu se pridružio Clarenceu Weatherspoonu (41 utakmica) i Allenu Iversonu (32 utakmice) kao jedinim novacima u dresu Sixersa koji su imali dvoznamenkasti niz od najmanje 21 utakmice. Od 6. veljače Šarić prosječno postiže 19 koševa po utakmici i to ga, uz ostale statistike, čini favoritom u izboru za najboljeg NBA novaka godine.

– Ako o tome počnem razmišljati, doći ću pod preveliki pritisak. Potom ću si govoriti da moram imati još bolju statistiku i to će me odvesti u krivom smjeru.

>>Westbrook se upisao u povijest, ali i Šarić je hit. Ukrao mu loptu i onda oduševio potezom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije