Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Bronca Ivana Kvesića na drugom kvalifikacijskom turniru za OI

Karate
Foto: Igor Kralj/Pixsell
14.10.2018.
u 16:17

U borbi za finale bolji od Kvesića s minimalnih 1-2 bio je Turčin Ugur Aktas, čime je našem reprezentativcu ostala borba za broncu u kojoj je s uvjerljivih 4-0 svladao Bjelorusa Isakau.

Hrvatski karatist Ivan Kvesić osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 84 kg na turniru u Tokiju, drugom kvalifikacijskom natjecanju za OI 2020. koje će biti održane upravo u japanskom glavnom gradu.

Od 13 hrvatskih predstavnika na ovom natjecanju Kvesić je jedini koji je uspio osvojiti odličje. U prvom je kolu Kvesić sa 7-4 pobijedio Kazahstanca Danijara Juldaševa, koji je bio finalist prvog kvalifikacijskog turnira održanog u Berlinu. U drugom nastupu je sa 5-1 bio bolji od aktualnog europskog prvaka Talijana Michelea Martine, a u trećem kolu je sa 2-0 svladao predstavnika Azerbajdžana Ajhana Mamajeva i tako se probio u polufinale.

U borbi za finale bolji od Kvesića s minimalnih 1-2 bio je Turčin Ugur Aktas, čime je našem reprezentativcu ostala borba za broncu u kojoj je s uvjerljivih 4-0 svladao Bjelorusa Isakau.

"Jako sam se dobro osjećao u svim borbama. Ono što je bilo zamišljeno provedeno je u borbi. Dobra potvrda dizanja forme prije svjetskog prvenstva koje nas očekuje početkom studenog u Madridu", izjavio je Ivan Kvesić.

"Uz dosadašnje pripreme, kako u kondicijskom, tako i u tehničko-taktičkom dijelu, te uz minimalne korekcije zbog gustoće turnira, očito je da zamišljena taktika na putu prema olimpijskim igrama daje rezultat", dodao je Kvesićev trener Danijel Vučić te istaknuo dobru suradnju s izbornikom Garibovićem, koja je rezultirala ovom medaljom, kao i onom Anđela Kvesića na prvom kvalifikacijskom turniru u Berlinu. 

U Kvesićevoj kategoriji nastupila su još dva hrvatska karataša: Ante Mrvičić je pobijedio sa 2-0 Merisa Muhovića iz BiH, a potom izgubio preglasavanjem od Talijana Maestrija, dok je Zvonimira Živkovića u prvom nastupu svladao (2-3) Amerikanac Madani. Od ostalih rezultata naših predstavnika valja istaknuti sedmo mjesto Ane Lenard u kategoriji do 61 kg te deveto mjesto Jelene Pehar u kategoriji do 50 kg.

Anđelo Kvesić je u kategoriji preko 84 kg svladao Talijana Santarellija (2-0), a potom izgubio od Turčina Yamanoglua (0-5). Aleksandra Hasani je u prvom nastupu prošla Mađaricu Molnar na preglasavanje, a na isti način izgubila sljedeći okršaj od Talijanke Buse.

Anamarija Čelan Bujas poražena je u prvom kolu kategorije iznad 68 kg, baš kao i Stjepan Štimac u kategoriji do 67 kg te Ivan Martinac i Enes Garibović do 75 kg. U katama su Tomislav Stolar i Vlatka Kiuk poraženi u prvom kolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije