Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAROVI LIGE PRVAKA

Brazilac ide na bivši klub s kojim je prije tri godine izbacio sadašnji

Conférence de presse de Neymar Jr pour son entrée au club de football PSG (Paris Saint-Germain)
Pierre Perusseau/PIXSELL
14.12.2020.
u 17:53

Rezultat 3-1 za Barcu bio je sve do 88. minute, a onda je na scenu stupio Brazilac Neymar. U 88. minuti prvo je zabio iz slobodnog udarca, potom je realizirao penal, da bi posao završio asistencijom za Sergija Roberta

Najatraktivniji par osmine finala nogometne Lige prvaka je dvoboj Barcelone i PSG-a, a mnogi se još sjećaju njihovog susreta u osmini finala LP u sezoni 2016/2017. kada je Paris Saint-Germain u prvoj utakmici na svom terenu slavio sa 4-0.    

U uzvratu na Camp Nou Barca je nakon 50 minuta vodila 3-0, a onda je u 62. minuti za PSG zabio Edinson Cavani i tada je izgledalo da će Parižani proći dalje jer su Barceloni trebala tri gola. Rezultat 3-1 za Barcu bio je sve do 88. minute, a onda je na scenu stupio Brazilac Neymar. U 88. minuti prvo je zabio iz slobodnog udarca, potom je u prvoj minuti sudačke nadoknade (90+1) realizirao penal, da bi posao završio asistencijom za Sergija Roberta koji u petoj minuti nadoknade (90+5) pogađa za 6-1 i prolazak Barce u četvrtfinale. 

No, u ljeto te godine Neymar je u rekordnom transferu vrijednom 222 milijuna eura iz Barcelone prešao u PSG.

 Drugi najatraktivniji par osmine finala je susret Atletico Madrida i Chelseaja. U poslednjih deset godina odigrali su šest utakmica u Ligi prvaka, ali u nokaut fazi sastali su se samo u polufinalu sezone 2013/2014. kada je Atlético doma odigrao 0-0, a u gostima je slavio 3-1, pa se je plasirao u finale gdje gdje ga je čekao Real Madrid. U finalu je Atlético poveo u 36. minuti golom stopera Godina i taj rezultat bio je sve do  sudačke nadoknade (90+3) kada je Luka Modrić izveo korner a Ramos pogodio za produžetak u kojem je Real slavio sa 4–1.

 U europskim kup natjecanjima dosad nikad nisu igrali Lazio i Bayern, Leipzig i Liverpool, te Atalanta i Real Madrid. 

 Sevilla i Borussia Dortmund sastali su se u grupnoj fazi Europske lige u sezoni 2010/2011. Jedna utakmica je završila 2-2, a u drugoj je Sevilla slavila sa 1-0.

 Porto i Juventus posljednji puta su se sreli također u osmini finala LP, ali u sezoni 2016/2017. Tada je Juventus slavio u obje utakmice, u prvoj je u gostima pobijedio 2-0, a Marko Pjaca je zabio vodeći pogodak, dok je u uzvratu Dybala pogodio za 1-0.

Borussia Moenchengladbach i Manchester City su se sučelili u grupnoj fazi LP u sezonama 2015/2016. i 2016/2017., a Manchester City je ostvario tri pobjede i jedan remi.

PAROVI LIGE PRVAKA:

  • Leipzig - Liverpool (prvi susret 16. veljače, uzvrat 10. ožujka)
  • Barcelona - PSG  (prvi susret 16. veljače, uzvrat 10. ožujka) 
  • Porto - Juventus (prvi susret 17. veljače, uzvrat 9. ožujka) 
  • Sevilla - Borussia Dortmund (prvi susret 17. veljače, uzvrat 9. ožujka) 
  • Lazio - Bayern (prvi susret 23. veljače, uzvrat 17. ožujka) 
  • Atlético Madrid - Chelsea (prvi susret 23. veljače, uzvrat 17. ožujka) 
  • Borussia Mönchengladbach - Manchester City (prvi susret 24. veljače, uzvrat 16. ožujka) 
  • Atalanta - Real Madrid (prvi susret 24. veljače, uzvrat 16. ožujka) 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:20 14.12.2020.

Brazilac ide na bivši klub s kojim je prije tri godine izbacio sadašnji ,a ime mu pocinje na N a zavrsava s R.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije