Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PROLJEĆE

Dinamo mora ponovno u Rusiju: Ždrijeb mu je donio Krasnodar, osmu momčad prvenstva!

Foto: UEFA.tv
1/6
14.12.2020.
u 13:21

Prvu utakmicu šesnaestine finala Dinamo će igrati na gostujućem terenu 18. veljače, a na Maksimiru će se uzvrat igrati tjedan dana kasnije

Hrvatski prvak Dinamo u šesnaestini finala Europske lige igrat će protiv Krasnodara, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu. Dinamo je kao pobjednik skupine K imao status nositelja.

Kao nositelj Dinamo će imati i prednost domaćega terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Nakon što je 49 godina čekao na europsko proljeće, Dinamo je u zadnje tri sezone dva puta prezimio u Europi.

U sezoni 2018/19. Modri su pod vodstvom Nenada Bjelice dogurali do osmine finala Europske lige u kojem su ispali od Benfice.

Prošle sezone su zaključili europski put u skupini Lige prvaka, a ove sezone pod vodstvom Zorana Mamića osvojili su prvo mjesto u skupini EL sa 14 bodova i jednim primljenim golom i sada ih čeka ogled protiv Krasnodara.

Ruski sastav je plasman u šesnaestini finala izborio osvojivši treće mjesto u skupini E Lige prvaka iza Chelseaja i Seville. U šest susreta ostvarili su jednu pobjedu (Rennes), dva remija (Rennes, Chelsea) i tri poraza. U domaćem prvenstvu je trenutačno osmi.

Među najzanimljivijim parovima šesnaestine finala bit će će ogledi Benfice i Arsenala, Real Sociedada i Manchester Uniteda, RB Salzburga i Villarreala, Lillea i Ajaxa, te Granade i Napolija.

Prošle sezone naslov je osvojila Sevilla pobijedivši u finalu Inter s 3:2. Španjolci su ove sezone izborili plasman u osminu finala Lige prvaka, dok je Inter ispao iz Europe.

Ove sezone finale je 26. svibnja u Gdanjsku.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA:

Krasnodar (Rus) - DINAMO (HRV)

Braga (Por) - Roma (Ita)

Benfica (Por) - Arsenal (Eng)

Young Boys (Švi) - Bayer Leverkusen (Njem)

Roay Antwerp (Bel) - Rangers (Ško)

Olympiakos (Grč) - PSV Eindhoven (Niz)

Granada (Špa) - Napoli (Ita)

Slavia Prag (Češ) - Leicester City (Eng)

Crvena zvezda (Ita) - Milan (Ita)

RB Salzburg - Villarreal (Špa)

Wolfsberger (Aut) - Tottenham (Eng)

Molde (Nor) - Hoffenheim (Njem)

Real Sociedad (Špa) - Manchester United (Eng)

Dynamo Kijev (Ukr) - Club Brugge (Bel)

Maccabi Tel Aviv (Izr) - Šahtar (Ukr)

Lille (Fra) - Ajax (Niz)

Komentara 30

BE
Berlioz
12:29 14.12.2020.

Navijačima bi bila najzanimljivija Zvezda? Zašto? Zašto bi nama Zvezda bila zanimljivija od Real Sociedada, Granade, Benfice ili Brage? Zašto bi nam bila zanimljivija od Sparte, Moldea, Lilla? Prestanite svoje redakcijske želje projicirati na nas.

FR
freeshooter
13:47 14.12.2020.

Bravooo Dinamo, ovo prolazimo, osmi su u ligi, dobro je, prva tekma lakša, za zagrijavanje, da se plavi motor na atomski pogon opet malo ugrije, a onda krećemo, tko nam dođe, i nema stajanja, uz dobre okolnosti mogli bi i do kraja, biti ćemo veliki hit na proljeće...ale, ale dinamo ale..

Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:40 14.12.2020.

Realno Krasnodar najbolja opcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije