Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET NA OI

Brazil i Španjolska ostaju favoriti za zlato na OI!

30.07.2021.
u 08:30

U grupnoj fazi ispale su velike nacije poput Francuske, Njemačke i Argentine, domaćin Japan jedini stopostotan

Iako nema ni približnu pažnju javnosti kao svjetska i europska prvenstva ili pak Copa America, nogometni turnir na Olimpijskim igrama već nam je donio puno drame i uzbuđenja. Završen je dio turnira po skupinama, a sljedeće su na redu četvrtfinalne utakmice.

Pogledom na četvrtfinalne parove na prvu nas iznenađuje činjenica da je od europskih zemalja samo Španjolska uspjela proći grupnu fazu. Budući da Europa dominira na svjetskim prvenstvima u posljednjih 15 godina, Olimpijske igre jedina su prava šansa za neko odličje zemljama izvan Starog kontinenta. Tako su već nakon grupne faze iz natjecanja ispali Francuzi, Nijemci i Rumunji. No sve tri spomenute reprezentacije imale su na raspolaganju puno slabije rostere od onih koje inače vode na velika natjecanja, dok su Španjolci na OI poveli važne igrače poput Olma, Oyarzabala, Pedrija, Garcije, Torresa, Asensija i Simona.

Još jedno veliko iznenađenje grupne faze je ispadanje Argentine, koja je u 21. stoljeću stvorila naviku dobrih rezultata na OI (zlato 2004. i 2008.), ispred njih se ugurala reprezentacija Egipta, koja je imala bolju gol-razliku.

Uz već spomenute moćne Španjolce apsolutno je glavni favorit turnira Brazil, koji je u Japan poslao vrlo jaku reprezentaciju. Predvodi ih zvijezda Evertona Richarlison, koji je u prva tri dvoboja uspio zabiti već pet pogodaka. Ima tu još jakih imena poput Diega Carlosa, Matheusa Cunhe i Malcoma, a najzanimljivija je priča oko poziva 38-godišnjoj legendi Daniju Alvesu za ovaj turnir. Naime, Alves je najtrofejniji nogometaš svih vremena (43), a na ovom turniru želi svoj impresivni rekord i nadmašiti.

Utakmice četvrtfinala na rasporedu su u subotu u jutarnjim satima (između 10 i 13 sati)

>> Pogledajte TOP 10 zanimljivosti s Olimpijskih igara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije