Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKA LIGA

Strupar je 1. siječnja zabio gol, Wenger je 31. prosinca srušio rekord

Arsene Wenger
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.01.2018.
u 23:28

Čini se da Wengerov dinosaurski život u Londonu završava. Naime, sve se ozbiljnije govori da će Carlo Ancelotti sljedeće sezone sjesti na Arsenalovu klupu.

Ima nešto u tradiciji, ali Englezi su se komercijalizacijom svoje lige privikavali potrebama TV kuća, ali u slobodnim danima i gledateljima koji hrle na stadione i svake godine plaćaju sve skuplje ulaznice. Prvi siječnja postao je normalan radni dan engleskim prvoligašima, a Branko Strupar je 2001. godine na taj dan zabio gol u dresu Derbyja protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

- Popili smo gutljaj šampanjca i u pol jedan legli u krevet. Igrali smo već u 12.30. Osjetilo se neko posebno ozračje na stadionu, vidjela se mamurnost na publici - prisjetio se svojedobno Strupar.

Arsene Wenger
1/8

A na Silvestrovo 2017. godine Sir Alex Ferguson, najveći trener od kada se prvenstvo Engleske zove Premijerna liga, poslao je 31. prosinca 2017. godine čestitku Arseneu Wengeru. Taj francuski gospodin staroga kova prešišao je škotskog viteza po broju utakmica u kojima je vodio momčad. Na 76. rođendan Alexa Fergusona, Wenger je 811. put sjedio na klupi Arsenala. I nije pobijedio, u utakmici s West Bromwich Albionom bilo je 1:1.

Sedamanaest trofeja osvojio je Wenger, bio je specijalist za FA kup (sedam puta bio je najbolji), tri puta bio je prvak, ostalo vrijeme bio je prisiljen čestitati Fergusonu. Sedam puta osvojio je Superkup, a nakon 21 godine najvjerojatnije napustit će klub. Navijači su sve nervozniji jer se Arsenal iz godine u godinu spušta iz elitne skupine na tablici. Nije više konkurentan, a to je počelo smetati i čelnicima kluba s Emiratesa. Ovo je bila prva sezona bez Lige prvaka.

No, čini se da Wengerov dinosaurski život u Londonu završava. Naime, sve se ozbiljnije govori da će Carlo Ancelotti sljedeće sezone sjesti na Arsenalovu klupu.

Ostat će zapamćen kao trener koji je u engleski nogomet prvi uveo tzv. dupli pas, prvu momčad koja je “haklala”. Sada to radi Guardiolin Manchester City

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije