Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL DOIGRAVANJE

Boston slavio u Philadelphiji, Vancouver u Chicagu

Hokej na ledu
Marko Lukunić
02.05.2010.
u 11:21

U prvim utakmicama polufinalnih serija doigravanja Boston je na Istoku poveo protiv Philadelphije, a Vancouver na Zapadu protiv Chicaga.

Boston Bruinsi na svom su ledu pobijedili Philadelphia Flyerse 5:4 golom Marca Savarda nakon 13 minuta i 52 sekunde igre u produžetku, dok su Vanocuver Canucksi kao gosti deklasirali boljepostavljene Chicago Blackhawkse 5:1 u obračunu drugog i trećeg nositelja na Zapadu.

Junak Bostonove pobjede zaigrao je prvi put nakon sedmotjedne pauze izazvane potresom mozga. Stradao je nakon sudara sa snažnim napadačem Pittsburgh Penguinsa Mattom Cookeom.

Po gol i asistenciju u pobjedničkim su redovima upisali Miroslav Šatan i Patrice Bergeron, Dennis Wideman pridodao je tri asistencije,dok je gol i dvije asistencije za goste zabilježio Mike Richards.

Vancouver je kao gost svladao Chicago 5:1. Posao je odlično odradio golman gostujuće momčadi Roberto Luongo, koji je obranio 17 udaraca u prvoj trećini. Mason Raymond zabio je 10.5 sekundi prije kraja prve dionice za 2:0, a na 3:0 je povisio Henrik Sedin nakon samo 32 sekunde igre u drugoj trećini. Tada je sve bilo gotovo.

Finski golman Chicaga Antti Niemi primio je pet golova iz 25 udaraca, od čega tri u drugoj trećini. Uoči treće ostao je sjediti na klupi.

Druge utakmice serije obaju dvoboja igraju se u ponedjeljak. Domaćini su opet Boston i Chicago.

 

NHL doigravanje, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija:

Boston - Philadelphia 4:5, produžetak

Boston poveo u seriji 1-0

Zapadna konferencija:

Chicago - Vancouver 1:5

Vancouver poveo u seriji 1-0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije