Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO ANČIĆ:

Borna je ratnik, uspet će se na vrh i biti superzvijezda!

Borna Ćorić
Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann
14.01.2015.
u 09:40

Ćorić poražen u prvom kolu Aucklanda od Carreno Buste (4:6, 3:6), ali i dalje uživa u medijskoj pažnji

Borna Ćorić zaustavljen je u prvom kolu ATP turnira u Aucklandu za koji je dobio pozivnicu. Bolji od našeg 18-godišnjaka bio je pet godina stariji i 41 mjesto bolji Španjolac Pablo Carreno Busta sa 6:4, 6:3. Naš mladi tenisač nije iskoristio nijednu od tri break-prilike, a napravio je jako puno neprisiljenih pogrešaka.

No, dok Borna traži put k ostvarenju ovogodišnjeg cilja, a to je ulazak u top 50, ne stišava se interes medija za njega kao od ATP-a službeno priznatu nadolazeću zvijezdu. A čini se da se Ćorić u svemu tome jako dobro snalazi. Godi mu.

"Zagrijavajući" se za nastup u Aucklandu, Borna je s godinu dana mlađom Anom Konjuh izveo pothvat od kojega zastaje dah. Mlade hrvatske teniske zvijezde skočile su s najviše zgrade na Novom Zelandu, 192 metra visokog Sky Towera. Jasno, Ana i Borna bili su pričvršćeni sigurnosnom užadi, ali adrenalina nije nedostajalo. Ipak je to pad brzinom od oko 85 kilometara na sat.

Ana je prva skočila, a Borna je nakon doskoka priznao:

– Bilo je iznimno uzbudljivo. Vrištao sam kao curica.

No to nije sve, ATP je na svojoj internetskoj stranici objavio posebnu priču o Borni koju je ilustrirao njegovom fotografijom. Na njoj Borna pokazuje svoju desnu nadlakticu na kojoj je dao istetovirati natpis na engleskom jeziku "There is nothing worse than being ordinary" (nema ništa gore nego biti osrednji). A svoje mišljenje o mladom Zagrepčaninu dale su i poznate osobe iz teniskog svijeta.

– Borna će biti jako dobar igrač. Mentalno je iznimno jak za svoje godine, brz i vjerojatno je igrač po načinu igre najsličniji Novaku Đokoviću. Dokazao je to i u mečevima Davisova kupa kada nije podlegao pritisku – kazao je Goran Ivanišević.

Jako dobro mišljenje o svom suigraču ima i Marin Čilić:

– Često ide iznad svojih granica. To mu je jedna od najvećih kvaliteta.

– On je pametan dečko sa šampionskim srcem. Uopće ne sumnjam da će se uspeti na vrh teniskog svijeta, bit će superzvijezda. On je ratnik – smatra Mario Ančić.

>> Borna Ćorić: Nisam htio omalovažiti Murraya i Đokovića

Komentara 4

Avatar rajetin
rajetin
10:07 14.01.2015.

Prestanite ga hvaliti iz dana u dan. Dajte mu vremena da se razvije. Ne postavljajte sve veće ciljeve pred dečka koji je tek napunio 18 godina. Da, ima bogomdani talent, radnik je i ratnik, brz je i inteligentan... ali po mnogo čemu još je naivni dječak - da nije, ne bi si nabacio ovu neprikladnu tetovažu, ne bi (pod pritiskom znatiželjne i nestrpljive javnosti) davao ishitrene izjave. Ima još puno toga za naučiti. Bit će još puno poraza na putu prema vrhu. Dajte mu malo mira.

PE
peugeot
16:36 14.01.2015.

Jos jedan u nizu glupana koja o Borni pjeva hvalospjeve. "Dalabu", sto bi fino rekli na satrovackom. Samo vi njega nastavite hvaliti pa cete vidjeti kako ce se to zavrsiti ! Vec je, Borna, poceo da se uporedjuje sa "Jokerom", a realno nije mu ni do glezanja. Svasta prica i hvalise se novinarima ! Te on je ovo, te on je ono. A pobijedio je bolesnog Nadala. Borna, spusti se s oblaka na zemlju.

MI
miran
10:05 16.01.2015.

Na AO nece proci prvo kolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije