Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći uspjeh

Borna Ćorić je najbolji igrač do 18 godina

borna ćorić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.09.2014.
u 10:15

Prvi je naš tenisač koji je osvojio challenger nakon 2,5 godine.

Borna Ćorić sa 17 je godina osvojio svoj prvi ATP challenger i tako postigao najveći turnirski uspjeh u karijeri. Dogodilo se to u Izmiru (nagradni fond 106.500 eura) gdje je Borna sa 6:1, 6:7 (7), 6:4 u finalu pobijedio Tunižanina Maleka Jazirija, 94. tenisača svijeta, nakon dva sata i 40 minuta igre. Naš je mladac do pobjede mogao i brže, u drugom je setu prepustio četiri meč-lopte (a u tie-breaku vodio sa 6:3), ali kvaliteta je ipak na kraju došla do izražaja. Na ubačeni prvi servis Borna je osvojio čak 78 posto poena.

Analiza uvijek dan kasnije

A to da nije potonuo i nakon pomalo nesretno izgubljenog drugog seta, pokazuje koliko je dečko sa Savice zapravo mentalno jak.

- On ide sa stavom da se tie-break uvijek može izgubiti, ali nakon toga treba dalje punim gasom. A osim toga u ovom je tie-breaku i Jaziri fantastično odigrao - kaže Bornin mentalni trener Igor Čerenšek i dodaje: - Ovo je jako dobar rezultat, iako se ne može reći da ga nismo očekivali. Borna je umoran od US Opena, ondje se prilično tjelesno iscrpio, platio je danak neiskustvu, a zbog toga je i izgubio od Estrelle. Sad je na oko 80 do 90 posto tjelesnih i mentalnih mogućnosti i zato će mu dobro doći oporavak.

Borna se javio nakon meča Čerenšeku, reakcija je bila očekivana:

- Prezadovoljan je i pun emocija. Mi nikad ne radimo analizu odmah nakon meča nego dan kasnije.

Sa 110 osvojenih bodova u Izmiru (uz novčanu nagradu od 15.300 eura) Borna stiže na 140. poziciju na ATP listi, ali i postaje najbolje plasirani igrač do 18 godina, pretekao je Nijemca Alexandra Zvereva. Čak i u konkurenciji igrača do 21 godine Borna odlično stoji, sada je šesti na svijetu (Mate Delić je deveti). Koliko je ovo veliki uspjeh pokazuje i podatak da je na US Openu osvojio manje bodova - 70.

Veić je slavio 2012.

- Borna svake godine nadmašuje ciljeve koje mi postavimo na početku. Tako će, uvjeren sam, biti i ove godine, iako neće biti lako obraniti sve one bodove od lani (88 - op. a.). No, ne sumnjam da će sačuvati poziciju koju ima - zaključio je Čerenšek.

Ćorić je prvi hrvatski tenisač koji je osvojio jedan challenger u posljednje dvije i pol godine. Posljednji kojemu je to pošlo za rukom bio je Antonio Veić, u travnju 2012. u Brazilu.

>> Uspjeh karijere Borne Ćorića - osvojio svoj prvi Challenger

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije